Terschelling - passantenhaven

 

Terschelling – St. Passantenhaven Terschelling


De Waddeneilanden hebben en hadden altijd een aantrekkingskracht voor watersporters. Je vaart ““over zee” en hebt ook het idee “dat je ergens aankomt na een wat langere tocht. Terschelling is voor veel schippers een prettige bestemming. De tocht vanaf het IJsselmeer of Harlingen is bij mooi weer geen moeilijke tocht. Voor een routebeschrijving verwijzen wij naar het overzicht op onze website.

link: | vaarroutes Waddenzee | vertrektijden naar Terschelling |

Na de Waddenzee over te zijn via de Slenk vaart u Terschelling binnen. De havenhoofden liggen achter u en u vaart nu door, langs de gemeentelijke haven, tot aan het einde. Hier kunt u de jachthaven binnenvaren en vindt u een plekje om af te meren. Het eerste vak is voor de Terschellingers maar bij alle andere kunt u er een vak naar lengte uitkiezen. In het zomerseizoen kan het behoorlijk druk zijn. Maar wat wil je ook met een eiland dat zoveel te bieden heeft. Zelfs in het winterseizoen is de haven geopend en tijdens de feestdagen liggen de schepen 3 dubbel dik. Vanaf de Zeevaartschool heeft u een overzicht van de haven via de webcam: | Webcam Terschelling |Jachthaven Terschelling
Het havenkantoor is het episch centrum van deze haven. Alles wat u wilt weten over de haven kunt u hier vragen. De havenmeesters, Tjebbe van Weeren, Liesbeth de Haan en Johan van Roosmalen, staan voor u klaar. Ook zijn hier de sanitaire voorzieningen ondergebracht, die ruim en schoon zijn. Zelfs een aantal computers staan voor u klaar indien u het web op wilt. Ook vindt u hier de wasserette die zelfs geheel gratis is. In de gezellige overdekte ruimte staan enkele tafeltjes en is veel informatie over het eiland beschikbaar.

Jachthaven Terschelling is een haven met een blauwe vlag. De Blauwe Vlag is een jaarlijkse internationale onderscheiding die wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. En die hebben ze verdiend, inmiddels al 25 jaar...

Gratis internet
Daar waar nog steeds veel havens veel te hoge tarieven berekenen voor het gebruik van internet stelt Jachthaven Terschelling sinds 2011 passanten een gratis internetverbinding ter beschikking via KPN Hotspots. Ook het stroomgebruik op de steigers is sinds 2011 verwerkt in het tarief evenals het gebruik van de douches.

Gegevens en Informatie
Stichting Passantenhaven Terschelling
Dellewal 1
8881 EG Terschelling
www.jachthaventerschelling.nl
tel. 0562-443337 
VHF kan. 31

tarieven 2016
Havengeld: € 0,70 m2
Toeristenbelasting € 1,55 pp
Sanitaire voorzieningen: Douche (inclusief)
ook kinderbad en ruime minder-validendouche aanwezig
Elektra: op de steigers (inclusief)
Wasserette: (inclusief)
Drinkwater: (inclusief)
Brandstof: Diesel
Internet: KPN Hotspot (inclusief)Toeristische informatie
Wat kan je nu zeggen: dat het een mooi eiland is? Dat het prachtige stranden heeft? Dat het eindeloos mooie wandel- en fietsroutes kent? Dat het een fors stuk geschiedenis heeft? Nee, zeg maar dat het alles heeft. Dit is ook de reden dat in de zomer de haven vol met jachten ligt.

Voor een gezellige avond met een diner kunt u overal terecht, Onderaan deze pagina vindt u diverse restaurants, maar er zijn er nog veel meer. Ook in de andere plaatsen op het eiland zijn prima restaurants.

Voor de stappers onder ons zijn er de bar-dancings Braskoer en Wyb. Museum ´t Behouden Huys vertelt over de geschiedenis van het eiland Terschelling. Ook heeft het eiland nog een Natuurmuseum en een ZEE Aquarium en voor de liefhebbers een Strijkijzermuseum.

Voor de muziekliefhebber is er natuurlijk nog café De Groene Weide in Hoorn, waar Hessel schitterende muziekoptredens geeft. Kortom, Terschelling biedt voor iedereen meer dan voldoende. Vogelliefhebbers, badgasten, zeilers, noem maar op iedereen heeft wel wat met Terschelling. En wilt u iets weten, in de veerhaven is het kantoor van de VVV waar vriendelijke mensen u een antwoord geven op alle vragen als het maar over Terschelling gaat.

Fietsen op Terschelling
Op alle Waddeneilanden is fietsen een leuke manier om het eiland te ontdekken. Terschelling is hierop geen uitzondering. Bij de watersportwinkel kunt een fiets huren of u neemt uw eigen vouwfiets. Voor de veerhaven langs fietst u zo langs het strandpaviljoen de Walvis, waar het bij mooi weer ook gezellig druk is met badgasten die dichtbij van de (Wadden) zee willen genieten.

Rechtdoor brengt u door mooie bospaden afgewisseld met duinen richting Oud West (ca 4,5 km). Daar is ook een strandpaviljoen aan de Noordzee. Verder doorfietsend komt u in Midsland waar leuke terrasjes en een aantal leuke winkels zijn. Voor de echte doorzetters is er nog de tocht naar Oosterend en Hoorn. Vanaf Midsland loopt een fraaie route terug door de bossen naar West Terschelling, maar u kunt ook langs de dijk aan de Waddenzee en komt dan direct bij de jachthaven uit.

West Terschelling
West Terschelling ligt op loopafstand van de jachthaven. Rondom de Brandaris zijn enkele leuke straatjes met daarin veel winkels, restaurantjes, terrasjes, supermarkten etc. Het ademt de echte eilandsfeer nog uit en in de zomer is het er zelfs bruisend druk.

Grandcafé Het Raadhuis
Grandcafé Het Raadhuis is nieuw op Terschelling. Geopend in april 2012 in het voormalig gemeentehuis (en bibliotheek) is het omgetoverd tot een prachtig grandcafé. Een prachtige, creatieve inrichting, volop ruimte en prima eten tegen betaalbare prijzen. Vriendelijke bediening en voor Het Raadhuis is ook nog een mooi terras. Link: | impressie Het Raadhuis |

Amsterdams Koffijhuis – café restaurant
In het Amsterdams Koffijhuis aan de Willem Barentzstraat is het altijd gezellig, of u nu komt voor een kopje koffie, een borrel of het kwalitaitief goede eten in de avond. Het is een mengeling van Eilanders en toeristen.

De Heksenketel
Aan de Willem Barentzstraat in hetzelfde straatje als het Koffijhuis staat restaurant De Heksenketel. U kunt daar prima eten en het is zeer betaalbaar. Op het menu staan de gebruikelijke zaken aangevuld met lekkere visgerechten. Het kan er wel eens druk zijn. Fraaie slibtongetjes en prima saladebuffet.

Caracol
Aan de Molenstraat in West Terschelling vindt u mediterraan restaurant Caracol. Wat met mediterraan bedoeld wordt is niet te zien aan de inrichting. Sterker nog we vinden het een beetje kil ingericht. Op de menukaart staan mooie items, maar helaas is het personeel niet al te snel en gedraagt zich niet als gastheer of gastvrouw. We moesten een uur op het voorgerecht wachten en de rosé was lauw. Voor de rest is het eten van uitstekende kwaliteit en zeer smaakvol, daar betaalt u dan ook iets meer voor. Met een beetje leukere inrichting en gastvrije bediening zou dit best een leuk restaurant zijn om terug te komen. Nu even niet…

Zeezicht café-restaurant
Zeezicht aan de Willem Barentzkade is al jarenlang een trefpunt voor toeristen met uitzicht op de haven. Prima lunchgerechten, kleine hapjes, sorbets etc. Ook kunt u hier prima terecht voor een gezellige avondeten.
 Eetcafé Storm
Storm aan de Torenstraat is begonnen als hét restaurant  voor een exclusief diner. Echter het concept bleek niet haalbaar op Terschelling. Inmiddels is het omgedoopt tot een standaardeetcafé zoals er zoveel zijn op Terschalling. De topkok is vertrokken en ook het andere personeel is vervangen. Jammer voor degene die exclusief wilde eten. Een eetcafé valt blijkbaar beter in de smaak bij het grote publiek want het is er vaak druk.

Loungerestaurant de Loods
Gevestigd op de plek waar in vervlogen tijden de scheepswerf van Terschelling was vindt u restaurant Loods. Met een ruim en zonnig terras, gelegen tussen het centrum van het dorp en de jachthaven is dit een leuke plek voor een kop koffie, een lunch, ontspannen borrel of diner. Vriendelijke bediening en smakelijke gerechten tegen zeer betaalbare prijzen.

Café Lieman
Café Lieman aan de Westerbuurtstraat is het oudste café van Terschelling. Dit echt bruine café is een heerlijke plek om gezellig aan de bar een biertje te drinken. Vaak kun je er ook terecht om een kaartje te leggen of een potje te biljarten met de eilanders.

Paviljoen De Walvis


Vanuit de grote haven wandelt u zomaar richting het Waddenzeestrand. Daar vindt u ook het paviljoen De Walvis. Met een prachtig  uitzicht over de Wadden met naderende schepen geniet u van een drankje op het terras, waar het zelfs in de winter prachtig vertoeven is. Inde zomer, bij mooi weer is het strand voor de Walvis aantrekkelijk en druk bezocht, maar er is ruimte voldoende met mooie grasvelden...Conclusie 
Terschelling mag trots zijn op deze jachthaven. Voor iedereen die of naar zee toegaat of van zee komt moet Terschelling een verplichte aanlegplaats zijn.

Advertentie

Trefwoorden

waddeneilanden  jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via