Muiderzand - Marina Muiderzand

Marina Muiderzand

Na de massaliteit van Volendam wilden we naar iets pittoresk. Muiden was een optie, maar zoals de wind waait is een koers veranderlijk. Marina Muiderzand is het geworden. Klein en pittoresk is anders want Marina Muiderzand heeft maar liefst plaats voor 950 watersportliefhebbers met een boot.

Jachthaven Marina Muiderzand
Vanaf het Markermeer, komende vanuit het noorden, is het vrij eenvoudig: Pampus aan stuurboord houden en de geul naar de Randmeren opzoeken. Denk om de ondiepte aan bakboordzijde want het water naast de geul is menig watersporter, die een stukje wilde afsnijden, fataal geworden.

Marina Muiderzand is al van een afstand zichtbaar aan de drie markante grote woontorens die pal achter de jachthaven liggen. Bij de keerton JH2 aan bakboordzijde vaart u de haven in. Denk aan stuurboordwal als u de haven invaart, het zou er wel eens druk kunnen zijn.

Meteen als je de haven invaart krijg je een massale indruk. Grote schepen bij de ingang en een lang gangpad aan bakboord markeren de route naar de haven. Direct voorin na de ingang vindt u aan stuurboord de meldsteiger, daar kunt u via een intercom vragen om een ligplaats. Via de marifoon kan ook: Kanaal 31. Een vriendelijke stem vraagt de lengte en de breedte van het schip en verwijst ons naar Delta 59. Dat is nog een eindje verder naar achteren. De steigers zijn goed aangegeven met grote letters. Keurig met de kont naar de steiger gelegd ( weinig wind en weinig toeschouwers) maken we de trossen vast. Eerst een drankje en daarna zien we wel.

Natuurlijk willen we walstroom, wat moet je zonder koelkast en Senseo? Maar de kastjes op de steiger zijn van een slot voorzien voor de vaste ligplaatsen. Met onze kabel van 30 meter redden we het precies. Vervolgens naar het kantoor waar we direct willen afrekenen. “Mijn collega is nieuw en helpt u graag”  zegt dezelfde stem als van de intercom. Als je ergens nieuw werkt wil je het vooral goed doen en dus moeten we alle vragen beantwoorden, geen probleem we hebben vakantie.

Internet gratis voor iedereen
Uiteindelijk mogen we 16,75 Euro afrekenen, inclusief de walstroom en douchemuntjes en gratis water op de steigers. Al met al maakt Marina Muiderzand een leuke indruk. Terwijl we het kantoor uitlopen vraag ik nog even “heeft u hier internet voor de gasten en wat kost dat per dag” Mooie meevaller: Het is gratis en voor iedereen zonder code toegankelijk. Daar mogen andere havens een voorbeeld aan nemen!

Wandelend over het terrein willen we even naar de supermarkt die met een mooie pijl staat aangegeven bij het kantoor. Links, borden moet je geloven daar staan ze voor. Maar links is geen supermarkt zoals beloofd.

Jammer, dan maar ergens anders rondkijken. Langs de winkel van George Kniest, (die we groter hadden verwacht) lopen we langs de leveranciers van Bavaria en X-Jacht. Keurig in contrast naast elkaar in één gebouw. Aan de steigers liggen veel gebruikte schepen te wachten op een nieuwe eigenaar. Ik zie nog een leuke Hallberg Rassy veelvoeter liggen, maar zonder prijskaartje, zal wel op aanvraag zijn. Verderop is een Jachtservice die geen tijd heeft om onze windmeter in de mast te voorzien van een beetje smering.

Vervolgens lopen we naar het restaurant, waar keurige heren in keurige kostuums zitten te eten en tot onze verbazing ontdekken we daar de supermarkt. Met een tas vol proviand lopen we naar steiger Delta en tot onze verbazing zien we weer een bord met daarop aangegeven dat de supermarkt rechtdoor is, terwijl we de supermarkt achter ons hebben gelaten.
Op het haventerrein is het rustig, net als op de steigers. Dat verwacht je niet in een haven met 950 schepen. Misschien is het in mei wel leuker dan in het hoogseizoen, maar ons bevalt het in ieder geval. Het enige minpunt is het geluid van vliegtuigen die om de vijf minuten overvliegen.

Terug op de steiger nemen we een kopje koffie en daar komt een vrolijke man aanlopen met een invalide vriend bij zich. De man laat zijn vriend zijn boot even zien en vertelt iets over varen in het algemeen. We raken al snel in gesprek. Als je met mensen staat te praten in een haven ben je al snel “familie”. We blijken zelfs wederzijdse kennissen te hebben. Leuk gesprek, bedankt Peter en Adriaan!

Bij marina muiderzand is op het catamaranstrand een leuke beachclub. Ook kielbootzeilers kunnen hier een drankje doen. U  kunt in de haven aanleggen, of voor de beachclub. Houd bij de laatste optie er rekening mee dat het voor de aanlegplaats 160 cm diep is.

Tarieven Marina Muiderzand (2014)
Prijs per meter per dag: 1,90 Euro
Servicekosten  1 Euro per overnachting voor electra, sanitair, water en douchemuntjes
Huurfietsen: 5 Euro per dag

Internet
Gratis voor iedereen!

Havenkring Randmeren
Marina Muiderzand maakt deel uit van de Havenkring Randmeren. Dit is een cirquit van elf jachthavens rond de Randmeren. Bezoekers van één van deze havens ontvangen een passantenpas. Met deze passantenpas is na drie overnachtingen, de overnachting in de volgende haven gratis.Zie ook www.havenkringrandmeren.nl

Verdere voorzieningen
Bilgewaterpomp
Botenlift
Drinkwateraansluitingen
Electra-aansluitingen
Mastenkraan
Milieuplein
Tankstation, diesel en euro loodvrij 

Bootverhuur
Café-restaurant
Catamaranverhuur
Jachtmakelaar
Jachtservice
Scheepsimporteurs
Watersportwinkel
Winterstalling
Zeilvereniging
Zeilschool (catamaran)

Babyroom & familiedouche
Draadloos internet 
Fietsverhuur 
Invalidentoilet 
Privéstrand
3 Sanitairgebouwen
Snackbar
Supermarkt
Wasserette
Zonneweide

Omgeving:
Dolfinarium
Fiets- en wandelroutes
Forteiland
Golfbaan Naarderbos
Lepelaarsplassen
Muiderslot
Oostvaardersplassen

Gegevens Marina Muiderzand
Ijmeerdijk 4
1361 AA  Almere
(036) 53 69 151
www.thuishavens.nl

Meer bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes

Advertentie

Trefwoorden

jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via