Zwartsluis - Jachthaven

Zwartsluis Jachthaven - We zijn aangekomen in Zwartsluis met onze motorboot. Vanaf Urk zijn we onder de Ketelbrug doorgevaren, het Ketelmeer op, richting Ramsdiep. Vanaf Urk kun je direct al bakboord aanhouden, het Ketelmeer heeft, op enige afstand van de oevers, diepgang voldoende. Uiteindelijk beland u bij de ingang van het Ramsdiep, ook de ingang naar de Schokkerhaven. Op het Ramsdiep komt u veel scheepvaartverkeer tegen, maar de vaarweg is breed genoeg.

Aan het einde van het Ramsdiep vaart u naar stuurboord, het Zwolse Diep op. Denk om de veerpont bij Genemuiden, dat is een kabelpont. Dat betekent dat ten tijde dat de veerboot vaart een kabel vlak onder water ligt. Wacht dus even tot de veerboot al even aan wal ligt en de kabel heeft laten zakken. Vrij kort daarna komt u in Zwartsluis. In de grote bocht varen we de haven binnen, langs de meldsteiger. We hadden iets eerder gebeld voor een plekje, mooi geregeld. De haven was niet echt diep en we steken 1,5 meter en voelden de grond bij het aanmeren. We liggen mooi vast.

Jachthaven Zwartsluis
De haven is niet nieuw en dat is te zien, maar alles functioneert en is prima voor elkaar. Bij de haven is ook een camping met stacaravans, toiletten en douches. We vermoeden dat het in de zomer daar wel eens gezellig druk kan zijn. Bij het havenkantoor, dat boven alles uitsteekt, zijn de toiletten en douches. Ook zit beneden een gezellig clubhuis met een prachtig uitzicht over het water. Naast de hoofdhaven is ook nog een kleinere haven gelegen, iets dichter bij het centrum van Zwartsluis.

Bij het aanmelden bij de havenmeester worden we zeer vriendelijk ontvangen en krijgen we na het afrekenen een sleutelhanger, folder en een code voor het internet mee. Later komen we er achter dat als we 100 meter verder waren gevaren dat we dan naar bakboord via de beweegbare brug midden in het centrum hadden kunnen liggen. Het is ongetwijfeld mooi centraal en zeer beschut liggen in het Meppelerdiep.

Het centrum van Zwartsluis is klein, maar bevat een behoorlijk aantal bezienswaardigheden, winkels en restaurants. Houd er wel rekening mee dat op maandag vrijwel alles gesloten is.

Faciliteiten Jachthaven Zwartsluis

 • Drinkwater en elektra op de steigers
 • moderne sanitaire voorzieningen
 • wasserette met wasmachine, droger en centrifuge
 • stortplaats voor chemische toiletten
 • comfortabel clubhuis met bar en koffieautomaat
 • trailerhelling om uw boot in- en uit het water te laten
 • gratis en snelwerkend Wi-Fi (met code)

Tarieven Jachthaven Zwartsluis (2016)

Per strekkende meter € 1,25 per nacht (3 nachten is 2 betalen).

Tarieven excl. Toeristenbelasting en elektra

 

Gegevens

Stichting Recreatiecentrum Zwartewater

De Vleugel 2

8064 GE Zwartsluis 

Telefoon: 038 - 386 66 52

Link: | jachthaven Zwartsluis

Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes

Advertentie

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via