Tholen - Duivendijk

Tholen – Jachtwerf Van Duivendijk

We komen vanaf Antwerpen binnendoor en dan is de eerste haven Tholen. Daar waren we al vaker en lagen in het kommetje, langs de muur van vsw De Kogge. Helaas ligt het daar vol en de havenmeester kunnen we niet bereiken. Iets verder naar binnen ligt de haven van Jachtwerf Van Duivendijk. Daar blijkt gelukkig plaats te zijn.

Tholen vaar je naar binnen door komende vanaf het zuiden de afslag te nemen en dan de betonning aanhouden, want naast de betonning is het ondiep. Komende vanaf het noorden is het vrij kort na de Tholense brug naar stuurboord af te slaan. Neem wel de buitenbocht als u naar binnen vaart en volg de betonning.

Als eerste passeert u de haven van wsv de Kogge en daarna komt u bij Jachtwerf Van Duivendijk. Er is voldoende diepgang en Van Duivendijk heeft boxen en langsteigers waardoor grotere boten daar ook kunnen afmeren. We hebben, varend in de haven, vooraf even gebeld en er is plaats aan de langsteiger A. “We zijn wel een jachtwerf hoor” vertelt de mevrouw aan de telefoon. Geen probleem, misschien juist wel leuk. We leggen aan op langsteiger A, de eerste steiger. De steigers zijn keurig verzorgd, stroom (10 Ah) en water is aanwezig. 

De scheepswerf Van Duivendijk bestaat sinds 1876 en heeft een lange historie op het gebed van scheepsbouw. Op het terrein wordt druk gewerkt aan het restaureren van klassieke- en modernere schepen. Hier wordt nog het echte vakwerk verricht, veelal restauratie en refit. We zien buiten het afdichten van houten boten en binnen het vervaardigen van een houten mast compleet met beslag. Op het haventerrein staat ook wat oud roest, we zijn benieuwd of dat ooit nog weer zal gaan varen.

Jachtwerf Van Duivendijk heeft ca 40 plaatsen en daarvan is altijd wel iets vrij voor passanten. Op het werfterrein is het kantoortje van de werf en daar kunt u zich aanmelden. Daarnaast zijn de toiletten en douches. Hier vindt u ok een wasmachine en een droger. In de haven is WiFi beschikbaar, de code krijgt u in het kantoor.

We vinden het prima liggen bij Van Duivendijk, ook leuk om even te kijken op plaatsen waar door vakmensen gewerkt wordt. Er is op het terrein ook een kleine watersportwinkel en er is kennis en mankracht aanwezig om reparaties uit te voeren. Van Duivendijk beschikt ook over een hijskraan.

De haven ligt tegen het centrum van Tholen aan, u loopt zo de stad in om te winkelen, eten of een wandeling te maken. Tholen, een voormalig eiland is klein maar het ziet er best leuk uit, mooie oude gebouwen en huizen. De herkomst van het eiland Tholen is nog goed te zien aan de stadwallen die het dorp omringen. Tientallen monumenten vindt u in het dorp zoals de Onze-Lieve-Vrouwenkerk, het voormalig stadhuis en twee molens. Aan de kant van het water verschijnt steeds meer nieuwbouw, compleet met een winkelcentrum.

In Tholen zelf zijn eigenlijk alle voorzieningen die je als passant nodig mocht zijn. Er zijn diverse restaurants waar je goed kunt eten tegen een betaalbare prijs. Zelf aten we bij Hotel restaurant Zeeland, gezellig op het terras. Prima bediening en heerlijke mossels.

Jachtwerf Van Duivendijk - Tholen (2017)

Adres: Contre Escarpeweg 1 – 4691 BB Tholen
Email: mvd@jachtwerfduivendijk.nl
Telefoon havenmeester 06 2290 9614
Liggeld: 1 euro per meter
Electra: 2 euro per nacht
Water: inclusief
Toeristenbelasting: 1 euro pp
Douches: 50 cent
Wasmachine en droger: ja
WiFi: inclusief (matig)

Link:Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes |

 

 

Advertentie

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via