Willemstad - Jachthavens

Jachthavens in Willemstad


Willemstad is voor de watersport eigenlijk de toegang naar Zeeland. Vanuit Willemstad kunt u vele kanten op in en op het Zeeuwse Water. De havens van Willemstad zijn vanaf het Hollands Diep van afstand al zichtbaar. Houdt u op het Hollands diep stuurboordswal aan en pas op: Het is er meestal erg druk met vrachtschepen. Daar waar de Dordtse Kil overgaat in het Hollands Diep komt ook veel vrachtverkeer vanaf de Moerdijkbruggen. Eenmaal in de buurt van Willemstad moet u de vaargeul oversteken, voor de pleziervaart wordt dit aanbevolen om dit te doen bij de HD6A in één lijn naar de HD11A. Recht oversteken gaat sneller en u hindert het vrachtverkeer op het minst.

In Willemstad zijn diverse havens. Als eerste kunt u insteken naar de grote gemeentehaven. U dient de geul naar de gemeentehaven in te varen in oost-west richting. Vervolgens kunt u kiezen voor de binnenhaven of de jachthaven, die beide onder het beheer van de gemeente zijn..

Jachthaven Willemstad
Als eerste passeert u aan bakboord Jachthaven Willemstad, waar de havenmeesters u opvangen en van een plaatsje voorzien. De diepgang van haven is maximaal 3 meter. Men beschikt over ca 150 ligplaatsen (box), allemaal gelegen aan drijvende steigers.

De haven heeft een goede internetaansluiting. De sanitaire voorzieningen zijn in de drijvende toiletgebouwen, klinkt negatief, maar de voorzieningen zijn zonder meer uitstekend. De Jachthaven Willemstad ligt tegen het stadje aan, maar u moet even een stukje omlopen om er te komen.

Gegevens:
Gemeentehaven Willemstad - Postbus 4 – 4760 AA  Willemstad – (0168) 37 36 00 
Havenmeester: dhr. Kuttschreuter
Diepgang haven 3,00 meter

Tarieven 2017:
liggeld:  53 cent per vierkante meter (is gemiddeld 2,5 euro per meter lengte)
douches: gratis
stroom: inclusief
water: inclusief
WiFi: inclusief, goede verbinding
toeristenbelasting: 1,18 euro per persoon per nacht
wasmachine en droger aanwezig

 

Binnenhaven Willemstad
U kunt ook kiezen om midden in het centrum te liggen aan de kademuren. Veel plaats is er niet en de haven is al snel vol met grote motorboten. Stroomvoorzieningen zijn voldende aanwezig, water op de kaden er zijn geen toiletgebouwen of andere voorzieningen.

Dat was er wel in het verleden, maar dat gaf veel ellende want de toiletgebouwen werden ook voor andere dingen gebruikt. Met een grote motorboot heeft u waarschijnlijk geen voorzieningen nodig, maar een kleine zeilboot zal gebruik moeten maken van de voorzieningen in de Jachthaven.

Gegevens en tarieven: zie Gemeentehaven boven. 

Jachthaven De Batterij
Sinds 1 april 2007 heeft Willemstad een extra jachthaven: De Batterij, ook wel bekend als TIP Top Sailing. Deze jachthaven heeft de ingang iets meer naar de westkant. Dus u vaart de ingang naar Willemstad voorbij (denk om de sportvissers) en vaart dan zo Jachthaven De Batterij binnen. De betonning is nog niet aanwezig, maar diepgang is er voldoende. Vooraan is een erg kleine meldsteiger waar u zich kunt aanmelden via een intercom, via kanaal 31 of via uw telefoon (0168) 47 65 95.

Ruime boxen zijn volop aanwezig, men beschikt over 212 ligplaatsen. Aangezien alles vrij nieuw is zijn de drijvende steigers perfect, wel laag, waardoor u beter met de rug naar de muur kunt aanleggen. Stroom is er voor iedere box. In het midden van de haven zijn de uitstekende sanitaire voorzieningen en aan het eind vindt u het havenkantoor. De haven heeft nog grootse plannen voor diverse bouwwerken om het terrein. Op dit moment ziet het er buiten nog wat kaal uit. Grenzend aan het terrein worden nog diverse gebouwen neergezet waaronder een horecagelegenheid. Internet is voor iedereen gratis, u krijgt een toegangscode bij aanmelden in het havenkantoor. Helaas is met kinderen (nog) geen rekening gehouden, jammer dat veel nieuwe havens vergeten dat er ook veel gezinnen met kinderen varen en dat kinderen graag willen spelen...

Op het terrein vindt u ook diverse jachtmakelaars, de merken Hanse en Beneteau worden hier ook vertegenwoordigd. Tevens zijn er diverse zeilscholen. We spraken met Ruud van der Zee over zeilen, leren en vaarbewijzen. Volgens Ruud wordt het tijd dat de vaarexamens worden voorzien van een praktijkgedeelte. Zie ook www.sail-it.nl

Opvallend positief:
Bij de meldsteiger staat ook een installatie waarmee u uw vuilwater kunt afvoeren. Ook uw bilge kunt u legen zodat u niet meer illegaal op het grote water hoeft te lozen. Bij Jachthaven De Batterij is dit gewoon service, gratis dus.

Gegevens: 
Jachthaven De Batterij - Lantaarndijk 6 – 4797 SP  Willemstad – (0168) 47 65 95 - www.jachthavendebatterij.nl
Diepgang haven 6,00 meter

passanten tarieven Jachthaven De Batterij: 2017
ligplaats: per meter 2 Euro
douches: inclusief
stroom: inclusief
water op de steiger: inclusief,
internet: inclusief, 
toeristenbelasting:1,18 euro per persoon per nacht


Willemstad zelf
Willemstad is een echte (Brabantse) vestingstad. Gelegen aan het Hollands Diep aan de zuidzijde, vlak voor de Volkeraksluizen. Stadswallen in een stervorm markeren de vestingstad. U kunt fraaie wandelingen maken over de stadswal met een mooi uitzicht op het Hollands Diep.
Stadswandelingen
Willemstad verzorgt ook stadwandelingen, u volgt dan als een kudde makke schapen gewoon de gids die voorop loopt met een grote vlag in de hand. In de binnenstad zijn talrijke winkels, restaurants en leuke terrassen. Restaurant Bellevue en Het wapen van Willemstad zijn beide met leuke terrassen aan het water gevestigd, reserveren is gewenst.

Verder veel oude stadsgezichten, mooi gerestaureerde gevels en natuurlijk het Mauritshuis, een fraai gebouw met een rijke historie. Er worden rondleidingen georganiseerd. Meer info op www.willemstadtoerisme.nl

Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes

Advertentie

Trefwoorden

jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via