Kampen-wsv Bovenhaven

Kampen – WSV Bovenhaven - Kampen

We zijn in Kampen, met de boot. In de jachthaven van WSV De Bovenhaven. Op de website was vooraf eigenlijk niets te vinden, maar de Bovenhaven in Kampen is een fraaie haven, een echte verenigingshaven. Bij de invaart moet u komende vanaf het Ketelmeer (een paar honderd meter na de Stadsbrug) even om de groene tonnen heen varen. Houdt wel rekening met de stroming, want er kan een stevige stroom staan op de IJssel.

Vooraf hadden we gebeld voor een ligplaats. Geen probleem komt u maar langs, is het antwoord. Onderweg toch even gebeld voor de zekerheid en toen hoorden we dat er geen plaats was voor onze boot. Een teleurstelling, want de andere havens in Kampen zijn vol vanwege de Hanzedagen. Een half uur later werden we gebeld met de mededeling, kom maar langs, ik heb een plekje geregeld.

Dat vonden we zeer attent van havenmeester Jan van den Belt, die ons al staat op te wachten bij de ingang. We hebben het eerste plekje als je de haven binnen komt varen, met een prachtig uitzicht over de IJssel. Het stroomt wel een beetje en de passerende vrachtschepen hebben een fikse zuigkracht. Maar we liggen goed vast.

In de haven is het prima vertoeven en het ligt op 5 minuten loopafstand van de binnenstad van Kampen. In de haven ziet alles er erg netjes uit en zijn de voorzieningen zoals u die mag verwachten. Compleet, maar niet overdadig. Er is zelfs een heuse kantine waar leden en oud-leden van de vereniging ’s morgens koffie drinken en gezellig kletsen.

Aan de zijkant is het kantoortje van de havenmeester en daar zijn ook de toilet- en douchegebouwen. Het ziet er allemaal zeer verzorgd uit. Stroom en water is op de steigers aanwezig en er is gratis WiFi in de hele haven. De haven wordt gerund door vrijwilligers, want de vereniging heeft 164 leden die ook een werkplicht hebben, gezamenlijk zorgen ze voor een prima haven, zeker voor passanten.

Jaarlijks komen er ca. 1250 passanten, waaronder velen die jaarlijks terugkeren naar de Bovenhaven. In het hoogseizoen wil het er wel eens erg druk zijn, dubbel liggen is dan standaard. Maximale afmetingen voor passanten is 12 meter lengte, reserveren is in principe niet mogelijk.

Kampen is niet alleen een handige tussenstop, maar ook een bijzondere stad. Een Hanzestad. Tweejaarlijks zijn er de Hanzedagen, dan is het bommetje vol in Kampen. Maar ook op andere tijden is het een gezellige, historische stad. Bij de havenmeester krijgt u een kaart met een plattegrond voor een stadswandeling. Beslist een aanrader, u komt kriskras door de mooiste stukjes van Kampen.

Er zijn veel historische gebouwen zoals de Sigarenfabriek van De Olifant (op zaterdag zijn er rondleidingen), de voormalige synagoge en natuurlijk de mooie stadspoorten bij het park. Daarnaast kent Kampen ontelbare leuke steegjes die u met de Stadswandeling passeert.

Op het plein, de “Plantage” zijn veel terrasjes en de Oudestraat zit vol met winkels die u overal tegenkomt maar in de Geerstraat vindt u veel kleine gezellige winkeltjes.

Het is ons uitstekend bevallen in Kampen, zowel in de vriendelijke Bovenhaven als in de stad Kampen zelf.

Gegevens Bovenhaven (06-2017):

 • Ligging: vanaf de Stadsbrug een paar honderd meter aan de rechterzijde
 • Adres: IJsseldijk 12A, 8261 LK, Kampen
 • Telefoon: 038 331 60 70
 • Mobiel: 06 2833 4061
 • Tarief: 1,25 euro per meter incl. btw
 • Toeristenbelasting: nee
 • WiFi: gratis, goed signaal (valt wel vaak uit)
 • Stroom: 1 euro per nacht (10 Amperé)
 • Water: inclusief
 • Douchen: inclusief
 • Brandstof: nee, wel (auto) tankstation naast de haven
 • website : www.bovenhaven.nl

Link: | Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes |

 

Advertentie

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via