Amsterdam Sixhaven

Sixhaven Amsterdam

Voor het eerst sinds enkele jaren bezoeken we de Sixhaven in Amsterdam weer eens. De laatste jaren weken we vaak uit naar een andere haven omdat bij de Sixhaven druk gewerkt werd aan en bij de haven. Dat gaf een hoop herrie en overlast. Maar nu, juni 2016 is alles voorbij. De Sixhaven is weer in volle glorie en druk zoals dat hoort bij een haven in Amsterdam.

Gemakkelijk bereikbaar

Komende vanaf de Oranjesluizen is de Sixhaven recht tegenover het Centraal Station in Amsterdam aan stuurboordzijde van het vaarwater. Even oppassen voor de vele veerboten die passagiers van het station naar Amsterdam Noord brengen, ze varen snel en ze wijken niet uit voor pleziervaart.

Eenmaal de Sixhaven binnengevaren komt u in de klassieke drukte met weinig ruimte. Gelukkig staat er meestal bij de ingang een havenmeester op u te wachten om u een plaatsje te wijzen. Iedereen kan binnenkomen en aan reservering doen ze niet in de Sixhaven. Met name in de maanden juli en augustus is de haven stampvol en is het slingerend naar een plekje om te stapelen.

Enkele jaren geleden vernieuwd

De haven is in de afgelopen jaren helemaal vernieuwd en ziet er perfect uit, gelukkig is de oude gezellige sfeer gebleven. Mooie nieuwe kunststof steigers, veelal kunt u in een box met stroomaansluiting (6A) liggen, stroom is inclusief het liggeld. Water is ook op de steigers aanwezig evenals diverse blusinstallaties.

Na aankomst kunt u via de betaalautomaat het liggeld betalen, u krijgt daarnaast ook bonnetje met de toegangscode van het hek en van het gratis WiFi netwerk. WiFi werkt overigens niet echt supersnel, maar het werkt wel. Ook de nieuwe toiletgebouwen zien er zeer netjes uit, in dit gebouw is ook een wasmachine/droger aanwezig.

Vereniging

De Sixhaven was vroeger de thuisbasis van de KNRZV, de “Koninklijke” die later is verhuisd naar Muiden. In 1974 heeft de Watersportvereniging Dok en Scheepsbouw de haven overgenomen, dat gebeurde door de medewerkers van de NDSM-werf. De haven is eigenhandig door de leden opgebouwd, de kosten werden betaald van de ontvangen liggelden. Jaarlijks ontvangt de Sixhaven ca. 6000 passanten. De vereniging draait anno 2016 nog steeds volledig op vrijwilligers.

“Gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel” zegt Wim Faber (74), de dienstdoende havenmeester en het gezicht van de haven. “De watersporters die hier als gast komen maken we het graag naar de zin, we helpen even met aanleggen, we maken graag een praatje met ze, we willen het gevoel geven dat ze meer dan welkom zijn. Ik werk hier al 22 jaar als vrijwilliger en dat vind ik erg leuk, dat wil ik nog wel 22 jaar doen”.

Bij het havenkantoor is ook nog een clubgebouw aanwezig: het Dokhuis. Geopend in het weekend zijn daar drankjes en eenvoudige snacks te verkrijgen en worden er regelmatig bijeenkomsten georganiseerd.

Op loopafstand van het centrum van Amsterdam

Als u de haven verlaat kunt u gemakkelijk naar het centrum van onze hoofdstad via de veerdiensten over het IJ. Dat kan door de sluis over te steken en naar het water te lopen, of direct na de haven naar rechts de Meeuwenweg op te lopen. Daar verandert de rust van de Sixhaven in het bruisende leven van Amsterdam.

Tarieven Sixhaven (2016)

Liggeld per strekkende meter ca. 1,80
Stroom: inclusief liggeld (6A)
WiFi: inclusief het liggeld

De overige voorzieningen dient u af te rekenen met een facillitycard, die te verkrijgen is bij de betaalautomaat.

Douche 0,18 per minuut
Wasmachine 3,50 incl. wasmiddel
Wasdroger 2,00

Link: | Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes |

 

Advertentie

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via