Volendam - Marina Volendam

Marina Volendam - 500 ligplaatsen

Volendam, wie kent het niet van de klederdrachten en folklore die we graag in stand houden. Na ons laatste bezoek aan de gemeentehaven in Volendam hadden we ons zelf beloofd om daar voorlopig niet meer aan te leggen. Niet vanwege de karige accommodatie voor passanten, niet vanwege de drukte om vele rijen dik te liggen, maar vooral om de herrie die de druk bezochte plaats met zich meebrengt. De laatste avond dat we in Volendam waren konden we tot zeker 24 uur elkaar aan boord niet verstaan vanwege de herrie die uit de kroegen kwam. In Volendam lag je precies voor de kroegen. Gemakkelijk als je van het echte kroegleven tot laat in de nacht houdt, maar wel eens vervelend als de bierglazen op je boot gegooid worden en men ’s nacht je trossen los gooit.

Marina Volendam
Marina Volendam is nog voor veel mensen een onbekende jachthaven. In 2007 was de redactie van de WatersportAlmanak hier ook al eens en sindsdien is er veel veranderd. De haven was in 2007 nog maar net geopend, of beter gezegd eigenlijk waren ze nog niet helemaal klaar met de bouw. Het havenkantoor was nog niet afgebouwd en eigenlijk stond alles nog in de steigers. Nu, mei 2009 is het tijd om eens te kijken naar de haven die wel afgebouwd zal zijn.

Aanloop naar de jachthaven
De aanloop naar de nieuwe Marina ligt op route naar de oude gemeentehaven van Volendam. Wat ons direct opvalt is de betere betonning naar de ingang van Marina Volendam. Duidelijk aangegeven en een brede vaarweg, in 2007 was het letterlijk zoeken.

Wilt u een plekje uit de wind?
We hadden via de telefoon al een plaatsje gereserveerd en Gerald Houwer, de havenmeester vroeg of we een plekje uit de wind wilden en dat was een goed idee. Bij het aanleggen herinneren we ons nog de superscherpe betonnen randen van de vingerpieren die niet beschermd waren. Nu zitten daar keurige stootranden zodat een klein foutje niet leidt tot een diepe kras of gat.

Bij het aanmelden op het nieuwe havenkantoor worden we uiterst vriendelijk ontvangen door Claudia die ons enkele toelichtingen op de haven geeft.  Het nieuwe havenkantoor ziet er perfect uit. Volgens Claudia moet er hier en daar nog wel iets gebeuren. In het kantoor staat een computer met internetaansluiting voor algemeen gebruik. Douchen kan beneden in keurige ruimten, alleen is niet duidelijk wat voor heren of dames is. De jachthaven wordt geëxploiteerd door dezelfde eigenaren als Marina Makkum.

De steigers zijn mooi, breed en voorzien van kleine lampjes zodat u in het donker veilig uw boot terug kunt vinden. De hekken gaan ’s avonds op een elektronisch slot waarvan u een code krijgt zodat onbevoegden niet het haventerrein op kunnen komen. Op de boulevardsteiger zijn vuilcontainers, speelruimte voor kinderen en daar hangen ook de slangen om water te vullen. Bij iedere ligplaats zit een wateraansluiting.

Roompot naast de deur
Marina Volendam is ligt aan een groot recreatieobject dat wordt geëxploiteerd door RoomPot. De 400 appartementen zien er kleurig uit alsof u op Curaçao bent aangekomen.

Buiten het haventerrein zijn diverse nieuwe winkels waaronder een goed gesorteerde watersportwinkel (watersport en outdoor), enkele restaurants, terrasjes, kapper etc. Ook is een kleine supermarkt aanwezig. Voor de rest bent u op Volendam aangewezen dat op ca 20 minuten lopen ligt.

Gegevens Marina Volendam 2014
Aantal ligplaatsen: 500
Tarief per meter: 1,55 Euro
Elektriciteit: 1 Euro per nacht via pasje
Gebruik douches: gratis
Internetaansluiting; overal op de haven is een gratis snelle internetverbinding aanwezig.

telefoon: (0299) 32 02 62
Meer info op www.marinavolendam.nl
 

Advertentie

Trefwoorden

markermeer  jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via