Middelburg - wv Arne

Middelburg Jachthaven WSV Arne

We waren onderweg naar Breskens, vanuit het Veerse Meer is dat geen grote route, maar de wind gooit roet in het eten. De Westerschelde oversteken met windkracht zes en uitschieters naar meer is geen pretje, dus doen we Middelburg aan.

Varend op het Veerse Meer draait u net voor Veere bakboord het Kanaal door Walcheren in. Vervolgens komt u bij het sluizencomplex Veere en daarna is het nog een half uur varen. Bij Middelburg aangekomen draait u net voor de brug stuurboord Middelburg in. Vrij kort na de ingang ziet u al het kantoortje van de havenmeester van wv De Arne. Daar staat mevrouw de havenmeester ons al op te wachten om een plaatsje te wijzen. Het is er druk, ondanks dat we vroeg zijn.

Aan de muur

We kunnen direct aan de kade voor de Beatrixbrug liggen, de andere boten moeten wachten op de brug bij het havenkantoor om het havenkanaal in te varen. Daar is ook de meldsteiger, waar het wel eens erg druk kan zijn. We leggen aan, letterlijk aan de muur. De kade is nogal hoog waardoor van boord gaan lastig is, maar we krijgen direct hulp van mensen die onze landvasten even door de ringen heen halen zodat we vast kunnen leggen. Stroom in de buurt en een watertappunt, wat wil je nog meer.

Zand en ander vuil op de boot

Meer, nee we willen minder, het waait hard en binnen korte tijd zit de hele boot onder het zand en filterpeuken en bladeren. Maar binnen in de haven is het een stuk beter liggen, pech dus deze keer.

Tegenover het havenkantoor (de brug over) zijn de keurige toiletten, douches, wasmachines in een fraai oud pand. Daarboven zit de clubsociëteit daar kun je ook prima een biertje drinken of een maaltijd nemen. We hebben de proef op de som genomen en het eten was prima, zeer betaalbaar ook nog eens, een aanrader. Er is ook een lift voor minder validen.

Ondanks alle goede bedoelingen van het restaurant was het er erg rustig, een beetje publiciteiet vanuit het havenkantoor kan geen kwaad. Iets verder naar het kanaal, bij de ingang van de haven ligt de winkelboot van Jos Boone, een mooi gespecialiseerde watersportwinkel. Daar is ook een bunkerstation.

 

Blauwe golf naar Vlissingen

Morgen varen we door naar Breskens, via Vlissingen. De normale vaartijd wordt een stuk langer door de draaitijden van de bruggen, maar er is een “Blauwe golf”. Dat wil zeggen dat drie keer per dag gevaren kan worden vanaf Middelburg naar Vlissingen waarbij je in één keer kunt doorvaren om de bruggen te passeren. In een uur ben je dan in Vlissingen. De tijden van de Blauwe Golf vanaf Middelburg is om 9.20 uur – 12.20 uur en 14.50 uur vanaf de eerste brug na Middelburg. U heeft dan 5 minuten tijd om naar de Stationsbrug te varen en in konvooi naar Vlissingen te varen.

Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en is een leuke stad met veel historische gebouwen. Het stadhuis van Middelburg is in gotische stijl gebouwd met 25 beelden van Zeeuwse graven en gravinnen. Het gebouw kan ook aan de binnenzijde onder begeleiding van een gids bewonderd worden.

De abdij van Middelburg staat in het centrum van de stad. De oudste delen van het complex stammen uit de 11e eeuw. De monniken zult u daar niet meer tegenkomen, maar wel een fraaie binnentuin, een museum en een kerk.

 

 

De Kuiperspoort, vlak bij de jachthaven is een stukje perfect bewaard gebleven historie. Het is een klein en smal straatje met fraaie gebouwen. Het poortgebouw stamt uit de 16e eeuw en is later gekocht door het kuipersgilde.

 

Gegevens Jachthaven Middelburg
Rouaanse Kaai 138 - Tel (0118) 63 88 62 ( keuze menu 2) - www.wvarne.nl

Tarieven (2016)

 • Per strekkende meter: 1,80 euro
 • Water: inclusief
 • Electra: inclusief
 • Wifi : gratis (zeelandnet)
 • Toeristenbelasting: 1,5 euro per persoon

Link: | Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes |

 

Advertentie

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via