Cadzand - jachthaven Cadzand

Cadzand – Jachthaven Cadzand Bad

Cadzand Bad is voor ons een nieuwe haven en ongetwijfeld nog voor veel watersporters. Vroeger was Breskens de meest zuidelijke haven aan de Noordzeekant van Nederland maar sinds enige tijd is Cadzand de meest zuidelijke haven voordat u naar België vaart.

Vanaf Breskens is het maar een uurtje varen, maar wij komen vanaf de Roompotsluis en zijn iets meer dan 3 uur onderweg. We maken een kronkelroute langs de kust van Walcheren naar beneden. Bij de afslag naar de Westerschelde varen we een stukje door tot de Geul van Rassen en volgen deze tot de boei GR9 en sturen dan naar bakboord voor de ondiepten langs en steken dan recht naar beneden richting Cadzand. Dit is niet betond maar er staat ruim voldoende water (4- 5 meter).

Bij de vaargeul van Vlissingen naar Zeebrugge is het even oppassen voor het beroepsverkeer, ze varen altijd sneller dan u denkt. Bij de haven aangekomen dient u de rode tonnen aan bakboord te houden en u vaart zo de haven in.

Direct na de ingang vindt u voor u de meldsteiger waar u dient aan te leggen en te vragen om een plaatsje. U kunt natuurlijk ook even telefoneren of VHF kanaal 31 gebruiken. Houdt er rekening mee dat het in het hoogseizoen wel eens druk kan zijn en de haven heeft ca. 125 plaatsen, maar stapelen aan de langsteigers kan ook.

We krijgen een plaatsje aan een kopsteiger vlakbij de ingang, volgens de vriendelijke havenmeester Arno Basting, de mooiste plek van de haven. Daarna melden we ons bij het havenkantoor en betalen voor onze ligplaats. Voor het gebruik van het sanitair en de douches heeft u een code nodig, die kunt u verkrijgen bij de havenmeester bij het aanmelden.

De haven is, zoals je dat mag verwachten van een moderne jachthaven. Stroom (tot 63 Ah) op de steigers, voldoende waterpunten, brandblussers, zwemtrappen en ruime aanlegplaatsen met voldoende ruimte om te keren. Op de ligplaats is een snel Wifi-netwerk aanwezig. De haven is beveiligd met een hekwerk met toegangscode.

Aan de haven staat ook een sterrenrestaurant, dit is het nieuwe onderkomen van Sergio Herman. Volgens de website is dit een laagdrempelige brasserie met topkwaliteit. Helaas is voor ons de drempel te hoog want de eerste weken is reserveren niet mogelijk, alles is vol, jammer dan. Er is wel een laagdrempelig terras met trendy-muziek maar aantrekkelijk vinden we anders.

Aan weerszijden van de haven zijn ruime stranden waar u kunt genieten van de Noordzee, ook met kinderen, want het strand is breed en loopt niet steil naar beneden. Aan het eind van de dag is het gezellig druk op de golfbrekers aan de zijkant van de haven. Daar kunt u genieten van een prachtige zonsondergang.

Cadzand Bad is druk, zeker in de vakantieperiode, het lijkt wel een beetje op Zandvoort. Overal is het wachten in de rij, zeker sinds de uitbreiding met het nieuwe Roompot vakantiepark. De rest is veel van hetzelfde, restaurants met lounge-muziek en druk tot zeer druk.

Maar Cadzand Bad is ook een leuke uitvalsbasis voor tripjes naar Knokke Heist, de mondaine badplaats van België. Vanuit Knokke kunt u ook met een treintje rijden naar Zeebrugge, Oostende, Blankenberge en Nieuwpoort. Ook is de plaats Sluis in de nabijheid, ook daar is het druk, maar wel gezellig. Op de fiets is het allemaal goed bereikbaar, op de fietsroutes is het druk en is het oppassen geblazen met tegenliggers.

Op het moment dat we hier zijn en beleven we juist de hittegolf van 2018 en zijn blij dat we aan zee liggen. We genieten we van het mooie weer, de omgeving en de leuke jachthaven.

Voorzieningen en tarieven (2018):

 • Ligplaats: 2,20 euro per meter (incl. 21% btw)
 • Aantal ligplaatsen: 125
 • Toeristenbelasting: 1,20 euro pp per nacht
 • Stroom: ca. 3 euro per dag (16, 32 of 63 Ah)
 • Water: inclusief
 • Douchen: inclusief
 • Wifi: inclusief (goed bereik)
 • Wasmachines: nog niet, wordt aan gewerkt
 • Wasdroger: nog niet, wordt aan gewerkt
 • Vuilwaterafvoer: ja
 • Tanken: nee (tankstation in de buurt)
 • Brandblusser: aanwezig op de steigers

Gegevens Jachthaven Cadzand:

Advertentie

Trefwoorden

jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via