Nijmegen - Lindenberghaven

Jachthaven Nijmegen – Lindenberghaven

Het is op een zeer warme middag als we de haven van Nijmegen binnenvaren. Overigens heeft de gemeente Nijmegen maar één haven voor passanten en dat is de Lindenberghaven. U vindt de haven, komende vanaf het noorden direct na de Spoorbrug. Vanaf de andere zijde is het natuurlijk vlak voor de spoorbrug.

Bedenk vooraf als u de haven invaart dat er een zeer sterke stroom van oost naar west loopt. Als u vanaf het Pannerdens Kanaal komt, met de stroom mee, vaar dan eerst door en keer na de haven. Daarna vaart u stroomopwaarts richting de haven waar ook nog een sterke neer kan staan die u naar bakboord wil trekken bij het invaren. Een beetje kracht op de schroef houden kan geen kwaad.

Wij wisten wel waar de haven moest zijn, maar bij het invaren sloeg bij ons de twijfel toe. Haven is een groot woord, haventje past beter. Het leek ons zo klein dat dit niet de bedoeling zou kunnen zijn van de gemeente Nijmegen, dus zijn we halverwege gekeerd. Daarop zijn we de Waalhaven ingevaren, direct na de tweede brug vanaf het noorden. Foute boel, deze haven is niet toegankelijk voor de pleziervaart.

Opnieuw de haven ingevaren en eenmaal de stroom voorbij kunt u een plaatsje zoeken. Volgens havenmeester Gerard Hendriks  is de linker steiger bedoeld voor de pleziervaart en de rechterboxen voor de historische schepen. Links is vol en dus besluiten we om maar rechts te gaan liggen. Aanleggen gaat prima en vrij kort daarna liggen we “aan de muur”.

Er is veel beweging in de haven door voorbijvarend vrachtverkeer en dat geeft een stevige duw- en zuigeffect in de haven. Stroom zit aan de wal en water is er ook. Betalen kunt u via de betaalautomaat aan de linkerzijde. Leuk detail: u betaald geen liggeld maar een parkeertarief, ongeacht de lengte van uw boot. Betalen kan alleen met pin. In de haven ligt een compleet arsenaal met historische schepen, waarvan een groot deel in restauratie is of binnenkort moet.

Verder is er in de Lindenberghaven helemaal niets, geen toilet, geen douche, het ontbreekt allemaal. Vragen of er WiFi is lijkt een vraag waarvan het antwoord al lang bekend zou zijn: nee. De linkerzijde is slecht toegangkelijk voor mensen met een hond, voor mensen met kinderen is er wel een klein strandje.

Vanaf de haven is het slechts kort lopen naar het centrum van Nijmegen. Daar zijn de vele terrassen, eetgelegenheden en winkels. Zelf zijn we vanwege het warme weer niet verder gekomen dan het terras van Plaats 1 aan de Franse plaats nummer 1, niet ver vanaf de Waal.

Conclusie: We zien de Lindenberghaven als een tussenstop en dat beviel uitstekend. Geen voorzieningen, maar voor één nacht maakt dat niets uit. Het tarief is zeer vriendelijk en inclusief stroom en water. Tegen het eind van de middag komt de havenmeester nog even langs om te kijken of alles in orde is, een praatje te maken en een havengids uit te delen.

Gegevens Lindenberghaven Nijmegen:

Telefoon: 06 5136 798

Tarief: 13,95 euro per boot

Water op de steigers: inclusief

Stroom op de steigers: inclusief

Douchen: nee

Toilet: nee

WiFi: nee

Vuilwaterafzuiging: nee

Website: nee

 

Link: | Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes |

Advertentie

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via