Lemmer - gemeentehaven

Gemeentehaven Lemmer

Het is altijd druk in Lemmer. Lemmer is een watersport verzamelstad. Alles kom je hier tegen op het water. Kleine rubberbootjes met een kistje bier aan boord, grote motorjachten, zeilschepen en platbodems. Lemmer kun je bereiken vanaf het Prinses Margrietkanaal en natuurlijk vanaf het IJsselmeer.De aanloop vanaf het IJsselmeer
Komende vanaf het zuiden volgt u gewoon de dijk aan stuurboordkant, denk wel even om het vrachtverkeer. Vanaf de westkant dient u op te letten bij de Steile Bank. Dit is zeer ondiep en wordt aangegeven met paaltjes. Vervolgens vaart u op de ton KL1-VL2 af en volgt de route naar Lemmer.

Houdt vervolgens de groene betonningslijn aan stuurboord en u heeft geen last van ondiepte. Als eerste invaart aan bakboord ziet u de Industriehoek, vervolgens passeert u de Jachthaven Friese Hoek met de ingang aan de zuidzijde. Als u in het centrum wilt liggen kan dat ook. Volg het vaarwater en u vaart recht af op de Lemstersluis (4,50 Euro).

Vervolgens passeert u nog een brug en u bent in De Lemmer zoals de Friezen dat noemen. Hier kunt u een ligplaats zoeken of indien geen plaats nog een brug verder varen, daar zijn ook steigers met stroom en water.

Het liggen in Lemmer is uitstekend al wil het er wel eens erg druk en rumoerig zijn. Met name in de Lemster Week is het een en al feest in Lemmer. Vooral tijdens de dagen dat Skûtsjesilen Lemmer aandoet is het bomvol. Het liggeld dat we betalen aan de havenmeester, die bij u langskomt bedraagt  1,30 per meter.

Toiletgelegenheid en douches (tegen betaling) vindt u in een (nette) container op het parkeerterrein achter de watersportwinkel.

Verder biedt Lemmer vooral vertier, terrasjes, restaurants, winkels, waaronder een grote watersportwinkel. Kenners bevelen ons Pizzeria La Gonda en Steakhouse Chicago aan om te eten. Terecht, zo blijkt achteraf. Heerlijke Italiaanse gerechten, maar ook pizza’s etc.

De Lemstersluis trekt altijd veel belangstellenden om het vertier dat watersporters zouden maken door fouten in de sluis. Volgens de sluismeester is dat grote onzin, want er gaat vrijwel nooit iets fout.

“Mensen willen wel eens ruzie maken met voordringers, maar dat is het eigenlijk ook. In drukke tijden, toen de Prinses Margrietsluis nog niet voor watersport bediend werd, schutten we dagelijks 400 tot 600 boten. Tegenwoordig is de Prinses Margietsluis ook voor watersporters (en gratis) schutten we 150 tot 200 schepen per dag. Iedereen kan een jaarkaart kopen voor 59 Euro en dan is het schutten echt niet prijzig meer. Bovendien is die 5 Euro ook voor alle bruggen in Lemmer”.


Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes

Advertentie

Trefwoorden

jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via