Den Helder - Jachthaven KMJC

Den Helder – Jachthaven Den Helder

Voor velen is de jachthaven van de Koninklijke Marine Jachtclub een doorgangshaven. Op doorreis is het ook een prima locatie. In de haven vindt je bijna uitsluitend zeilers, van allerlei pluimage en landen. Want behalve Nederlanders vindt je hier ook Engelsen, Duitsers, Denen, Zweden, Noren die de haven gebruiken als tussenstop naar andere watersportgebieden.

Aanvaren KMJC Den Helder vanaf de Waddenzee
Komende vanaf Den Oever, Texel of Kornwerderzand vaart u recht af op de MH4-M1 een westelijke kardinale ton (geel). Let even op de mosselbanken tussen de M8 en de YNO-PZ-WD (kardinale tonnen). De mosselbanken steken iets boven water uit. U kunt zich in de buurt van de haven aanmelden op kanaal 62 Traffic Center Den Helder, doch het is niet verplicht, uitluisteren is in ieder geval verplicht voor de veiligheid want het wil wel eens druk zijn met in- en uitvarende schepen. Bij het invaren van de haven vindt u de jachthaven direct aan stuurboord. Let even op de stroom bij het binnenvaren want de ingang is niet breed. U kunt de havenmeester aanroepen op kanaal 31.

Aanvaren vanaf Alkmaar
U dient eerst de Koopvaardersluis te passeren. U kunt de sluis aanroepen op kanaal 22 of naar de aanmeldsteiger varen aan de westkant van de sluis. De Koopvaardersluis is een echte zeesluis met een behoorlijk verval. Na de sluis vaart u het Nieuwe Diep op en richting Karel Moormanbrug (kanaal 18). Na de brug houdt u stuurboord aan, vervolgens draait u stuurboor in naar de zee. Onderweg passert u grote schepen en aan de rechterhand ziet u de grote grijze jongens van de Marine liggen. Aan het eind van de haven ziet u aan bakboord de jachthaven van de KMJC. Let bij het invaren even op de stroom, de ingang is niet echt breed. U kunt de havenmeester aanroepen op kanaal 31.

Militair terrein
U bevindt zich op militair terrein staat op een bordje. Eigenlijk is in de haven niets te beleven, de haven ligt ver vanaf Den Helder Centrum en in de haven is nog geen droog broodje te verkrijgen, maar daar komt ook niemand voor naar de KMJC. Zoals gezegd is het als tussenstop ideaal, maar er is meer: Vrijwel iedere watersporter kent de befaamde nasi en bamimaaltijden van het clubhuis. Op originele Indische wijze, zoals die bij de Marine gebruikelijk is. Ook is er een leuke bar in het clubhuis, waar sterke verhalen worden uitgewisseld door zeilers van diverse pluimage. Verder zijn er perfecte douches bij het vernieuwde (2013) clubgebouw.

De Blauwe Vlag

Aan de KMJC haven Den Helder is het internationale keurmerk 'De Blauwe Vlag' toegekend. Dit betekent dat onze haven aan strenge milieu- en veiligheidseisen voldoet:

water en kades zijn schoon
goede hygienische sanitaire voorzieningen zijn voldoende aanwezig
er is een gescheiden afval inzamelsysteem, ook voor bilge- en afvalwater
het lozen van afvalwater in de haven is verboden
reddings- en blusmaterialen zijn aanwezig
er is een havenreglement met gedragscodes
er is informatie beschikbaar over de omgang met natuur en milieu


Gegevens (2014): 
Jachthaven KMJC - Postbus 307 – 1780 AH  Den Helder – (0223) 65 26 45
Diepgang haven 12,00 meter
www.kmjc.eu

Tarieven:
per meter 1,90 Euro, gebruik douches gratis, stroom gratis, water op de steiger gratis, gratis internet, toeristenbelasting per persoon 1,20. 

Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes

Advertentie

Trefwoorden

waddeneilanden  jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via