Scheveningen - jachtclub

Jachtclub Scheveningen – Jachthaven Scheveningen


Als je een jachthaven invaart waar je nog nooit bent geweest is dat altijd een beetje spannend. Als je later aan de muur ligt in diezelfde haven dan is het eigenlijk niet zo moeilijk. Scheveningen en met name de Jachthaven in Scheveningen is goed in te varen.

Vanaf IJmuiden is het ca 22 mijl en vanuit Stellendam is het ca 25 mijl, goed te doen dus in een halve dag. Vanaf IJmuiden dient u om de gele ton bij de haveningang aan bakboord te ronden en daarna vaart u tussen de havenhoofden door. Bij harde wind vanuit het Noordwesten en met hoog water is het gevaarlijk binnenlopen: de golven komen dan van achteren inlopen en de noord gaande stroming is dan sterk, maar met normaal weer is er niets aan de hand.

Voordat u de nauwe ingang naar de tweede haven invaart dient u zich te melden op kanaal 21 en te vragen om toestemming voor doorvaart.

Na het passeren van de havenhoofden komt u in de eerste haven, Vervolgens komt u in de tweede haven waar u aan stuurboord de jachthaven van Jachtclub Scheveningen vindt. Enkele jongemannen wijzen u een plaats op drukke dagen en anders vaart de havenmeester rond om u een plaats te wijzen.
De meeste plaatsen zijn voor de vaste liggers, aan de westzijde is de passantenkom daar wordt in het hoogseizoen gestapeld. Dat kunnen ze goed in Scheveningen. Zorgvuldig wordt de hele haven volgestapeld alsof je in de oude haven van Vlieland bent. 6 boten aan elkaar is geen uitzondering. Water en stroom zijn volop aanwezig op de steugers. Wifi is inclusief, u kunt als gast zonder wachtwoord inloggen op Den Haag Free Wifi. Na twintig minuten dient u opnieuw in te loggen. De ontangst en de snelheid van de WiFi is prima.

Direct bij het haventerrein vindt u een keur van restaurants, van exclusief tot een goed eetcafé. Wij aten zelf in het Argentijns Steakhouse en dat was uitstekend voor elkaar. Tenzij u wilt klagen dat ze in plaats van één cognacje drie in één glas schonken, wij deden daar niet moeilijk over, het is vakantie…

Direct bij de haven aan de oostzijde vindt u een zeer grote supermarkt. Verderop naar het noorden vindt u de winkelstraat van Scheveningen, de Keizerstraat. Vanaf de haven kunt u ook een leuke wandeling maken langs het strand van Scheveningen en naar de pier bij het Kurhaus. Het is wel een stevige wandeling, heen en terug bent u al snel anderhalf uur onderweg.

Performance Sails
Direct aan de westzijde van de jachthaven is een leuk gesorteerde watersportwinkel met een eigen zeilmakerij. Toen we daar om half vijf vrijdagmiddag binnenvielen met iets wat genaaid moest worden was men zeer vriendelijk en behulpzaam. “Als u wilt kunt u daar op wachten”zegt Marc van Schaik van Performance Sails. (www.performancesails.com) We besluiten om het de volgende morgen op te halen en het ligt keuring klaar, kosten 20 Euro… Waar vindt je tegenwoordig nog zo’n service. Marc bedankt!


Vanaf het haventerrein is het een aardige wandeling langs de boulevard van Scheveningen naar het Kurhaus en natuurlijk de promenade. Vermaak voor het hele gezin, strand, snacks, live muziek, acts, beachclubs: het is er in grote aantallen, evenals de mensen op het strand.Vertrektijden vanuit Scheveningen
Vanuit Scheveningen kunt u vertrekken naar IJmuiden, beste vertrektijd: 1 uur voor HW Scheveningen. Naar Hellevoetsluis dient u vier uur na HW Scheveningen te vertrekken. Wilt u naar het zuiden varen dan is 4 uur na hoogwater de beste tijd.

Voor actuele waterstanden klik hier.

Gegevens jachthaven 2016:
Jachtclub Scheveningen - Hellingweg 98 - 2583 WH Den Haag - (070) 352 00 17
Havenmeester: 06 5329 3137

Liggeld per strekkende meter: ca 2,40 euro
inclusief gebruik van douches, toiletten, tanken drinkwater, walstroom, storten scheepsafval, gebruik WiFi, afzuigen vuilwatertank, weerberichtenservice, milieutoeslagen 
Toegangspas/sepkey: 2,50 Euro (wordt niet teruggenomen)
Toeristenbelasting: 2,00 Euro pp (volwassenen)

Wasmachine: per munt (1 wasbeurt) : € 4,50 (inclusief gratis waspoeder)
Droogtrommel: per munt (1 droogbeurt) : € 2,50
Fietsverhuur: per dagdeel (6 uur) : € 4,00
Alleen voor boodschappen (maximaal 1 uur) is een beperkt aantal fietsen (met mand) gratis beschikbaar.
Tanken: in de haven is een bunkerboot aanwezig

Meer info op www.jachtclubscheveningen.com

Link: | Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes |

 

Advertentie

Trefwoorden

jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via