Monnickendam - Waterland

Monnickendam Jachthaven Waterland
Jachthaven Waterland ligt aan de Gouwzee, voorbij Volendam. De haven ligt aan het einde van de vaargeul door de Gouwzee die goed te bevaren is met een diepgang tot 2,3 meter. Van de waterplanten waarvoor de ANWB steeds waarschuwt merken we niets.

Bij het einde van de vaargeul, vlak voor Monnickendam, neemt u bakboord de ingang van de haven, na de MO 14. Na de haveningang vindt u aan bakboordzijde de Jachthaven Waterland, aan stuurboord vindt u jachthaven Hemmeland, die wel wat erg ver vanaf Monnickendam ligt.

Direct na het invaren van de vaargeul (niet buiten de betonning) komt u bij de meldsteiger. Daar dient u aan te leggen en even naar het havenkantoor te lopen.Waterland is een ruim opgezette haven met 480 ligplaatsen, veelal zeilers. De haven heeft vrijwel overal een diepgang tussen 2 en 3,1 meter. Ruime steigers, keurig verzorgd met voldoende stroomaansluitingen, ook voor passanten.Op het terrein zijn leuke groenstroken, waar ook wat vertier voor kinderen is. Verderop in Monnickendam is een grote speeltuin waar passanten gratis toegang hebben. Het havenkantoor ziet er leuk uit en worden we goed ontvangen. In de haven is het opvallend rustig, iets wat we meer zien dit jaar.

Fietsen kunnen worden geleend voor korte boodschappen, verder zijn op het terrein een zeilmakerij en een zeilschool gevestigd. Direct bij de jachthaven Waterland is een leuke watersportwinkel en verder kunt u natuurlijk naar het leuke plaatsje Monnickendam. Ook Marken en Volendam zijn per fiets of per bus goed bereikbaar (7 km).

De sanitaire voorzieningen zijn goed, maar wat ver vanaf de boot verwijderd, bovendien vinden we het aantal toiletten en douches op het aantal ligplaatsen erg mager. Hierin onderscheid zicht de haven niet van veel andere havens, maar het blijft weinig. Er is een wasruimte met wasmachines en drogers, strijkinrichting etc. Waterland heeft een vuilwaterafzuiginstallatie sinds 2009, maar die wordt zoals overal vrijwel niet gebruikt.

Gratis internet
Internet voorziening op jachthaven Waterland is sinds 2010 gratis voor ligplaatshouders en ook voor passanten, een inlogcode ontvangt u op het havenkantoor.

Gegevens Jachthaven Waterland Monnickendam
Passantentarief: 1,65 p/m
Stroomaansluiting: via sep-key
Water vullen: via sep-key
Douchen: gratis via sep-key
Internet: sinds 2010 gratis
Toeristenbelasting: 1,25 pp.
Telefoon:0299 65 20 00
website: www.jachthavenwaterland.nl

Meer bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes
 

Advertentie

Trefwoorden

jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Best getest door ANWB

  Minox 7x50 DCM - ACTIE
   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2019
  Heeft u al een update?

   

  2019 kaarten Nederland


   

  Vaarkaartenset België


   

  Nieuw verschenen boek


   

  GPS Beveiliging


   

  Hydrografische kaarten


   

  PC Navigo op laptop

   

  Vaarkaarten Frankrijk


   

  Zeekaarten Duitsland

Ook te volgen via