Monnickendam - Marina

Monnickendam - Marina Monnickendam

Watersporters roesten vast aan gewoonten, wij ook. Gewoontegetrouw proberen we in Monnickendam aan te leggen bij het bruggetje in het centrum. Vandaag gaat dat niet lukken, het ligt vol met andere boten die dat ook gedacht hebben. We besluiten Marina Monnickendam aan te varen.

Marina Monnickendam
Marina Monnickendam ligt aan het einde van de vaargeul door de Gouwzee die goed te bevaren is met een diepgang tot 2,3 meter. Van de waterplanten waarvoor de ANWB steeds waarschuwt merken we niets. De ingang van de haven is meer dan duidelijk aangegeven door grote borden. Passanten welkom! Direct na het invaren ligt aan stuurboord de meldsteiger maar u kunt ook bellen met het nummer op het bord.

Staplaats of ligplaats
We vragen voor de haven liggend om een ligplaats en het moet Charley 10 worden. Bij het aanleggen blijkt het geen ligplaats te zijn maar een staplaats, we lopen in de grond met onze diepgang van 1,95 meter. Niets aan de hand. Mooie grote steigers, maar achteruit aanleggen is handig bij het afstappen want de steigers zijn laag. Er zijn geen bolders op de steigers maar ringen om de landvast doorheen te halen. Op de steigers zijn enkele stroomvoorzieningen voor passanten (muntjes), water op de steigers is aanwezig (inclusief).Marina Monnickendam is groot opgezet met 550 ligplaatsen, maar bijzonder rustig vandaag. De haven heeft het predicaat Blauwe Vlag voor 2009 ontvangen, dus het water is schoon en het sanitair heeft een voldoende. Overigens zijn er twee toiletgebouwen met 6 plaatsen voor mannen en 6 voor vrouwen, wel wat weinig op 550 ligplaatsen. Een vuilwaterafzuiginstallatie is niet aanwezig.

Aan de zijkant van de haven is een brede groene strook met meerdere barbecue’s, speelplaatsen voor de kids en voor de ouderen een jeux-des-boules baan. Kinderen kunnen daar ook een tentje opzetten. Het terrein is ’s avonds afgesloten met een hek en we krijgen een code om het hek te openen.

Broodjes aangeboden door de haven
Het serviceniveau vinden we bijzonder goed, zeker als we de volgende morgen op de steiger een mandje met krentenbollen uitgereikt krijgen zoals iedere passant die voor de eerste keer komt. In het mandje zit een welkomstbrief, een weerbericht en heerlijke roomboter met broodjes. Nog nooit meegemaakt, maar dit moet een trend worden besluiten we ter plekke.

Fietsen zijn gratis te leen en wie niet van fietsen houdt kan ook een gratis roeiboot nemen om boodschappen te doen in Monnickendam.

Wasmachines en drogers zijn gratis te gebruiken, in het havenkantoor is een leestafel met gratis tijdschriften om meet te nemen en een kleine winkel met technische zaken.

Eerlijk gezegd zijn we erg tevreden als passant in Monnickendam. Het peperdure internet systeem van T-Mobile is vanaf oktober 2009 van de baan. Nu kunnen passanten en vaste ligplaatshouders gratis internetten. Marina Monnickendam vinden we een aanrader voor iedereen…

Gegevens Marina Monnickendam (2014)
Passantentarief: 1,80 p/m
Toeristenbelasting: 1,25 per boot
Stroom; 0,50
Water: inclusief
Douchen: 0,50
Vuilwaterinstallatie: nee
Internet: gratis
Website: www.marina-monnickendam.nl
Telefoon: (0299) 65 25 95

Meer bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes
 

Advertentie

Trefwoorden

jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via