Delfzijl - Jachthaven Neptunus

Jachthaven zeilvereniging Neptunus Delfzijl

De jachthaven Neptunus is bereikbaar via het havenkanaal. Wanneer u via het Eemskanaal uit de zeesluis van Aanloop naar de jachthaven van K.Z.R.V. NeptunusDelfzijl komt gaat u na de remmingswerken bakboord uit. Na de sluis, die u op VHF 26 kunt bereiken, gaat u over op Kanaal 3 van Radar Delfzijl. Wanneer u van de Eems komt passeert u eerst, via het havenkanaal het complete industriegebied, met als eerste Aldel met zijn markante transportbuis en silo. Nu volgt u, na deHavenkantoor K.Z.R.V. Neptunus Delfzijl splitsing bij de zeesluis, de route naar de binnenhaven van Delfzijl. Achter de droogbokken van Sander-Niestern ziet u de Urker steiger. Deze wordt gebruikt door de binnenvaart en in het weekend door de vissersvloot. Achter deze steiger bevindt zich de jachthaven. Met een scherpe bocht om het laatste droogdok komt het drijvende havenkantoor in zicht. Op het gebouw wordt via rood/groene bordjes aangegeven of een ligplaats vrij is. Wanneer de punt van het bordje in de box met de groen punt omhoog staat is deze vrij.

Vereniginghaven
Neptunus is een echte verenigingshaven. Met meer dan 4000 passanten per jaar is het duidelijk dat Delfzijl een prima stop-over is voor watersporters die op doortocht zijn naar het noordoosten of zuidwesten. Als u echter naar de faciliteiten van de haven kijkt is een langer verblijf te rechtvaardigen. Onder het drijvende havenkantoor, waar de altijd vriendelijk havenmeester Bram Kanon is gehuisvest, kunt u diesel tanken en is ook een afzuigpunt voor uw vuilwatertank voorhanden. De stevige drijvende steigers, u ligt immers in een getijdenhaven, zijn voorzien van elektriciteit en water. Ook zijn de steigers ‘s nachts verlicht. Aan het eind van de lange steiger vindt u het drijvende clubgebouw. Hier bevinden zich de douches, toiletten en wasmachine/wasdroger. Er is zelfs een invalidentoilet ter beschikking. Al deze voorzieningen zien er pico bello uit. Veel jachthavens kunnen hier een voorbeeld aan nemen. De vereniging heeft ook een gezellige bar met terras. Jammer genoeg is het clubhuis maar beperkt open.

Gegevens
Zv Neptunus (Onderdeel van Koninklijke zeil- en roeiverenigingen “Neptunus” Delfzijl)
Handelskade West 12
9934 AA Delfzijl

Havenmeester:
Samantha Schreuder
tel. (06) 1238 6446
Email adres: havenmeester@zv-neptunus.nl
 
Bereikbaar in de haven:
Maart tot eind Oktober, dagelijks (7dagen per week) 09:00-18:00. (Watsapp mogelijk).

Clubhuis “Waypoint” op vrijdag en zaterdag geopend van 20.00 tot 00.00 Clubhuis met sanitaire voorziening van K.Z.R.V. Neptunusuur.
liggeld: € 1,20 per/meter
elektra: 1,20 (beperkt vermogen)
toeristenbelasting: € 1,00 p/p/p/n
Douches: Gratis
Was-droogmachine: € 4,50 (in overleg met de havenmeester)
Maximum diepgang: 6 meter
Sinds het seizoen 2008 is er ook gratis internet beschikbaar.
www.kzrvneptunus.nl/zv

Conclusie
Neptunus kent een sterk verenigingsleven. De haven is vanaf april t/m oktober in gebruik door de vereniging. Omdat het een getijdenhaven is, is de haven in de winter niet in gebruik. Mogelijk hoge waterstanden en eventuele ijsgang zijn de overwegingen voor een beperkte vergunning. Dit weerhoudt de leden van Neptunus er niet van om het hele jaar door actief te zijn. Vele wedstrijden worden georganiseerd met als hoogtepunt de Delfzijl-Borkum-Delfzijl Race (weekend na Pinksteren). Maar ook is er altijd een winterprogramma met lezingen, filmavonden, feesten enz. Lid worden van ZV Neptunus is geen enkel probleem. Voor € 40,00 per jaar en € 15,00 bent u en uw partner lid. Wilt u ook een ligplaats? Dit kost slechts € 15,00 per meter. In vergelijk met vele havens een schijntje. Waarschijnlijk is dat de reden van de wachtlijst. Voor meer informatie:
Mevr. A. de Wit – Nieboer, secretaris
Zeilvereniging Neptunus
p/a Strekel 6
9932 BG Delfzijl.
secretaris-zv@kzrvneptunus.nl

Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes

Redactieschip: Tristan
Redacteur: André Otten
Foto's: Watersportalmanak

Advertentie

Trefwoorden

jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via