Hellevoetsluis - Heliushaven

Jachthavens Hellevoetsluis

Hellevoetsluis beschikt over maar liefst 6 jachthavens. Verreweg de grootste is de Heliushaven. De haveningang is zeer duidelijk, komende vanaf het oosten dan vaart u voorbij de vuurtoren. Vrij kort daarna ziet u de grote ingang van de Heliushaven.4 mogelijkheden in de Heliushaven Hellevoetsluis
Binnen de haven kunt u als passant naar 4 havens: Cape Helius, Watersportvereniging Haringvliet, Watersportvereniging Hellevoetsluis en Watersportvereniging Helius. Cape Helius is een commercièle haven, de andere drie zijn verenigingshavens.Als passant is het soms moeilijk een keuze te maken, een commerciële haven is voor passanten vaak erg comfortabel, echte watersporters vinden het vaak gezelliger bij een vereniging.

Cape HeliusHoewel het tarief bij Cape Helius hoger ligt dan de andere drie kunnen we ons voorstellen dat u als passant kiest voor comfort. De haven ligt aan stuurboord als u binnenvaart. U kunt zich via de telefoon aanmelden (0181-310056). Cape Helius heeft alles, luxe steigers afgescheiden met een pasjessysteem, lange vingerpieren, water en stroom voor iedere box, luxe toiletgebouwen, wasserette en wat vertier op de kant. Bij Cape Helius zit een compleet vakantiepark met wandelboulevard van Roompot, met sfeervol opgebouwde houten huizen in frisse kleuren. Voor meer info zie www.marina-capehelius.nl


Watersportvereniging Haringvliet
De eerste haven aan bakboordzijde is van WSV Haringvliet. Een echte verenigingshaven, prima om langere tijd te liggen, maar minder comfortabel dan een marina. Water is op de steigers aanwezig, evenals gratis internet. We vonden het wel heel erg ver lopen naar Hellevoetsluis. De vereniging heeft 4 leenfietsen ter beschikking.

Het verenigingsgebouw ziet er keurig en vrij nieuw uit, compleet met vloerverwarming in de sanitaire ruimten, wasmachines en droger zijn aanwezig. De haven van WV Haringvliet beschikt over 260 plaatsen. Tijdens ons bezoek was de havenmeester afwezig en op de website van de WV Haringvliet konden we weinig ontdekken. Naar onze indruk waren er weinig passanten. Voor meer info zie. www.wsv-haringvliet.nl

WSV Hellevoetsluis
De middelste haven aan bakboord is de haven van Watersportvereniging Hellevoetsluis. Ook een echte verenigingshaven, vrijwel alles wordt verzorgd door de leden zelf. Dat scheelt ook in het jaarlijkse tarief voor liggelden. Hoewel de steigers er wat onverzorgd uitzien is de haven wel compleet en vriendelijk. In de haven zijn 260 plaatsen voor de vereniging, maar in het Grote Dok zijn ook nog 120 ligplaatsen. Dat wil zeggen: zo lang het nog duurt. De liplaatsen in het Grote Dok worden na een langlopend conflict met de gemeente Hellevoetsluis verplaatst naar de Koopvaardijhaven. Volgens de havenmeester spelen commerciële belangen een rol…

In de haven is water op de steigers, geen slangen vanwege de legionella-kans, stroom op de steigers, er is gratis internet en omdat het ver lopen naar het dorp is zijn fietsen beschikbaar. In de haven is het erg rustig. ‘Dit jaar hebben we weinig passanten” vertelt de havenmeester.

Het tarief voor passanten is € 1,25 p/m, stroom kost € 1,50 per dag en de toeristenbelasting bedraagt 0,66 per nacht. Zie voor meer info www.wvhellevoetsluis.nl


WSV Helius
De laatste haven aan bakboordzijde is de haven van WV Helius. Volgens de enthousiaste havenmeester zeker de beste haven van allemaal. “ Onze doucheruimten van de haven zijn de beste van heel watersportend Nederland. De temperatuur van het water is computergestuurd, de lucht geparfumeerd en de vloer verwarmd.”

Toen we gingen kijken zagen we een keurig douchegebouw, maar om nu te zegen dat we nog nooit zoiets gezien hebben gaat te ver.

De haven van WV Helius heeft 250 ligplaatsen. Water op de steigers, slangen bij de havenmeester aanwezig (“Legionella beveiligde doorstroming meneer”) De stroom op de steigers wordt met muntjes betaald, het internet is gratis voor iedereen.

Fietsen kunnen worden geleend (“damesfietsen, herenfietsen, kinderfietsen, met en zonder versnelling, we hebben zelfs een eigen fietsspecialist en fietspompen met verloopnippels voor ieder ventiel meneer!”)

Wel uniek is het feit dat dit de enige plaats is in Hellevoetsluis om diesel te tanken. Uit het enthousiasme van de havenmeester kunnen we niet anders concluderen dan dat er een bloeiend verenigingsleven heerst in de haven.

Overnachten kost € 1,25 per meter in het hoogseizoen, toeristenbelasting is 0,66 pp.
Meer info op www.wsvhelius.nl

Link: | Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes |

 

Advertentie

Trefwoorden

jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via