Brugge - jachthaven Flandria

Brugge jachthaven Flandria

Tijdens onze Belgische tour bezoeken we Brugge. Jachthaven Flandria is het doel om een paar dagen te verblijven. We varen vanuit Gent richting Brugge via het kanaal Gent-Oostende. Het is een prachtige route met weinig vrachtverkeer. We komen aan bij de laatste brug voor we het centrum invaren en we horen via de marifoon dat de brug gesperd is. Opgezwollen wegens de warmte melden de Belgen. Als er dan een vrachtschip aankomt wordt de brug gedraaid en kunnen we de laatste meters varen.

Jachthaven Flandria ligt aan de zuidkant van Brugge en is gemakkelijk te vinden. We varen de haven in, de havenmeester had al een mooie plek voor ons. Box 1A, dat is voor jullie roept hij naar ons. Helemaal aan de achterkant van de haven vinden we box 1A. We willen achteruit de box invaren, terwijl de havenmeester al toekijkt.

Ondiep en stenen op de bodem

 

 

 

 

We komen de box wat slecht in want het blijkt behoorlijk te stromen, dus moeten we even naar voren, maar worden direct weggezet door de stroom en ik besluit even te draaien. Foute boel, meteen zitten we muurvast op de stenen die op de bodem liggen (we steken 1,5 meter). Terug dan maar,, direct zitten we weer vast en zijn weer verder weggezet door de stroom. Na veel heen en weer varen rest ons niets anders dan de diepste plek weer op te zoeken en met brute kracht over de stenen te schuren. Dat doet pijn aan onze nieuwe boot, hopelijk geen schade. Dan maar op een andere plaats dan de havenmeester bedoeld heeft voor ons. Als we ons later aanmelden bij de havenmeester vragen we waarom dit niet aangegeven staat en waarom hij ons dat niet verteld had. Het antwoord was simpel: “dat heb ik nog nooit meegemaakt.

De haven zelf is prima voor elkaar. Een gezellige verenigingshaven met veel passanten. De steigers zijn mooi en voorzien van elektra en enkele waterkranen. Daarnaast zijn er ook kranen waarmee u de boot kunt afspoelen. Bij het havenkantoor zit ook een prima clubhuis met een mooi terras. Drankjes moet u wel zelf halen binnen en daar kunt u ook wat te eten bestellen. Het eten wordt wel aan tafel bezorgd en is van uitstekende kwaliteit tegen een zeer redelijk bedrag.

Bij het clubhuis zijn ook enkele douches, een toilet en een afvalstortplaats. Er is geen installatie voor vuil water af te zuigen en ook geen tankstation. Tanken kan wel op verzoek, dan komt er een tankwagen langs.

Naar de stad Brugge is slechts 5 minuten fietsen en naar het fraaie centrum van Brugge is iets verder. Brugge is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden. Zelf maakten we een tour door de stad met paard en koets, waarbij je in korte tijd veel bezienswaardigheden passeert en de koetsier een toelichting geeft. Brugge staat bekend om de vele biersoorten, kaassoorten en natuurlijk de chocolade.

Link over Brugge: |  www.bezoekers.brugge.be/nl |

 

Gegevens Jachthaven Flandria Brugge:

Bargeweg 17 – 8000 Brugge
Havenmeester: Patrick de Schrijver 0032 477 38 44 56

Website: | www.yachtclubflandria.nl |

Tarieven 2016

Liggeld: 1 euro per strekkende meter
Elektra: 2 euro per dag (16Ah)
WiFi: inclusief, redelijk snelle verbindin
Douche: 1 euro per 5 minuten
Water: 1 Euro voor 8 minuten watertanken

Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes

Advertentie

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via