Roermond-Marina Ooldehuuske

Roermond – Marina Oolderhuuske

We zijn aangekomen in Roermond, daar konden we kiezen tussen de binnenstad of op de Zuidplas, aan de overkant van het centrum. We kiezen voor het laatste en gaan naar Resort Marina Oolderhuuske.

Deze haven ligt in een zeer groot watergebied waar ook veel vakantieparken zijn. Via de Maas komt u op het lateraal kanaal Linne Buggenum, bij de spoorbrug. Al voor de spoorbrug moet u even oppassen en stuurboord aanhouden, de andere ingang is verboden in te varen. Na de spoorbrug houdt u bakboord aan en komt dan bij de sluis Roermond. U dient zich aan te melden via de marifoon op kanaal 20 en kunt dan plaatsnemen aan de wachtsteiger. In de sluis is sprake van een stijging van 2,6 meter en dat gaat in een rap tempo, bij het aanleggen in de sluis kan wat stroming staan.

Na de sluis vaart u door, de stad een stukje voorbij tot een scherpe bocht naar stuurboord. Daar vaart u de Zuiderplas op. Houdt u even midden vaarwater aan i.v.m. de diepgang bij de invaart van de Zuidplas. Verder is op de Zuidplas overal voldoende diepgang (tot wel 20 meter) , ten minste als u niet te dicht langs de kant gaat. Aan het eind van de eerste landtong aan bakboord draait u met de bocht mee en daar ziet u de haven liggen.

De steiger voor passanten ligt helemaal aan stuurboordzijde. De vriendelijke havenmeester staat ons al op te wachten, we hadden vooraf al even gebeld.

Resort Marina Ooldehuuske bestaat uit een jachthaven met 400 ligplaatsen en daarnaast is er ook nog een zeer groot aantal bungalows en appartementen beschikbaar voor gasten. Voor passanten is altijd wel ruimte langs de passantensteiger of in ongebruikte boxen. Wifi, stroom (16A) en water is op de steigers aanwezig. Het is een internationale haven met zeer veel Duitsers.

Veel voorzieningen ter vermaak

Het is een zeer groot vakantiepark met werkelijk alle voorzieningen die u maar kunt bedenken. Er is een winkeltje waar u verse broodjes kunt halen, een (buffet)restaurant met een groot terras en een mooi uitzicht op de Maas. Verdere voorzieningen: animatieprogramma, bootverhuur, duikschool, fietsverhuur, fitnessruimte, sauna, skatebaan, skelterverhuur, speeltuin, springkussens, tennisbaan, trampolines,wasserette binnenzwembad en een zandstrandje.

Echter Roermond ligt niet op loopafstand. Maar bij de parkeerplaats is een veerpontje beschikbaar die u in het weekend van 11 uur tot 18 uur naar Herten-Ool, aan de overkant brengt (1,50 per persoon. In Herten is een grote supermarkt en vanuit Herten is het ook niet zo ver meer om naar Roermond te fietsen.

Voor de passantensteiger is een Duitse vaarschool. Daar kunnen onze oosterburen een praktisch deel van het vaarexamen afleggen, dat leidt wel eens tot wilde taferelen.

Onze conclusie; 

Oolderhuuske is een fijne plaats voor passanten die niet in de stad Roermond zelf willen liggen. Het is een echt vakantieresort met alle voorzieningen die u maar kunt bedenken. Dat maakt het wat drukker dan de gemiddelde haven, maar beslist geen nadeel.

Gegevens Resort Marina Oolderhuuske (2017)

  • Adres; Oolderhuuske 1, 6041 TR  Roermond
  • Telefoon: 0475 588 686
  • Mobiel Havenmeester: 06 5339 0147
  • Website: | www.oolderhuuske.nl |
  • Tarief: 2 euro per meter lengte
  • Toeristenbelasting: 0,95 euro per persoon per nacht
  • Water: tegen betaling met sepcard
  • Stroom: inclusief (16 Ampere)
  • WiFi: inclusief
  • Voorzieningen: zie tekstdeel

Link: | Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes |

Advertentie

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
  • Aanbiedingen

    Verrekijkers

    Diverse uitvoeringen
    vanaf  129,-

     

    Beveilig uw boot

    GPS tracker zonder vaste
    kosten of simkaart!

     

    Perfecte GPS navigatie

    PC Navigo 2021
    Nu leverbaar

     

    Nieuw verschenen

     

    Duitsland
    Kaarten en boeken


     

    Kaartenset België

     

    Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via