Brouwershaven - jachthaven

Brouwershaven - Jachthaven aan het GrevelingenmeerNa ons verblijf in Bruinisse zijn we vertrokken naar Brouwershaven. Al varende kom je er achter dat De Grevelingen een mooi vaarwater is. Je moet wel tussen de betonning blijven en de afstanden zijn niet groot. Onderweg passeren we diverse leuke aanlegmogelijkheden, steigers aan de kant van het water waar je een Grevelingenpas dient te hebben. We hebben besloten om naar Brouwershaven te varen.Bij de aanloop naar de ingang van Brouwershaven dient u duidelijk de betonning aan te houden. Tussen de boei GB 14 en de keerboei GB 18 vaart u recht de vaargeul in. Aan bakboord ligt een stenen rand onder water, gemarkeerd door gele ballonnen. Aan stuurboord vaart u langs een wal. Diepgang is er voldoende, alleen in de voormalige sluis was de minst gemeten diepte 2,00 meter.

Voordat u de sluis invaart komt u bij een verkeerslicht dat het in- en uitgaand verkeer regelt. “Bootschappen of overnachten” schalt het uit de luidspreker van de havenmeester. Van hieruit wordt u een ligplaats aangewezen. Voor bootschappen mag u 2 uur in het dorp aanleggen.

Brouwershaven heeft een oud- en een nieuw gedeelte. Oud is de echt oude haven in de binnenstad en nieuw is de inmiddels oude haven direct achter de sluis. We liggen in de nieuwe haven.

De steigers en de boxen zijn ruim, stroom op de steigers (sep-key) en water is inclusief (slangen aanwezig) Internet in de haven is inclusief, meerdere toiletgebouwen zijn aanwezig.

Wasmachines en drogers zijn aanwezig. Het toiletgebouw dat het dichtst bij de sluis staat is ietwat bekrompen en dient naar ons inzicht vernieuwd te worden. Verder zijn we zeer tevreden.


Vanuit de oude haven is het lopend naar het centrum ca 5 minuten. Als u langs de kaden loopt komt u langs een goedgesorteerde watersportwinkel op de verhoogde dijk. Verder wandelend komt u langs de oude haven, veelal boxen, aan de zuidzijde helemaal achterin is een langsteiger voor passanten, die direct aan het centrum liggen.

Brouwershaven leeft van de watersport, naast toerisme aan de wal zijn er ook diverse servicebedrijven voor watersport aanwezig in Brouwershaven.

Het centrum is gesitueerd rondom de markt met enkele monumentale gebouwen, afgewisseld door winkels en restaurantjes. We hebben zeer smakelijk gegeten bij Steakhous Jacob Cats aan de Molenstraat in Brouwershaven. Men serveert daar een uitstekende kwaliteit voor een zeer redelijke prijs. Bevendien is men niet zuinig met porties zodat zelfs de meest uitgehongerde schipper daar voldaan weer vertrekt. Voor meer info: www.steakhousejacobcats.nl

De watersportvereniging heeft een eigen gebouw: ’t Roefje, waar in ook een eenvoudig restaurant is gevestigd. Op vertoon van een bonnetje dat u van de havenmeester krijgt ontvangt u een tweede drankje gratis.

Brouwershaven heeft een watersportvereniging;  www.wvbrouwershaven.nl

Brouwershaven maakt een plezierige toeristische indruk op ons. Brouwershaven is een mooi uitgangspunt voor andere vaartochten op De Grevelingen.

Passantentarieven Brouwershaven 2014
Liggeld: € 1,59 pm/pn
Stroom op de steigers: € 0,80 per KW (sep-key)
Water op de steigers: inclusief
Douchen € 0,50 per 5 minuten (sep-key)
Gebruik internet: inclusief
Toeristenbelasting: € 1,05 pp/pn

Bijzonderheden: Blauwe Vlag Jachthaven

Link: | Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes |
 

Advertentie

Trefwoorden

jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via