Hindeloopen — Jachthaven

Hindeloopen – Jachthaven HindeloopenHindeloopen is een mooie uitvalsbasis naar de eilanden en naar bestemmingen richting het zuiden. Maar ook een prima tussenstation voor passanten. Vooral gezinnen met kinderen kunnen hier uitstekend terecht voor een of meer dagen. Veel faciliteiten voor de kinderen en direct gelegen aan het pittoreske Hindeloopen, daardoor geliefd bij toeristen op het land én bij de watersport.

Aanvaren vanaf het IJsselmeer
U kunt Hindeloopen gemakkelijk aanvaren, maar pas op: als u vanaf het zuiden komt is de verleiding erg groot om de kortste weg te nemen. Tussen de toren van Hindeloopen en de vaargeul naar de haven ligt een ondiepte, u zou niet de eerste zijn die gesleept moet worden door de KNRM.

Het best kunt u Hindeloopen aanvaren via de H1. Vervolgens vaart u rechtdoor richting havens en is er niets aan de hand. Aan bakboordzijde is ook plaats om te ankeren, achter de rode tonnen is voldoende ruimte, de ondiepe gebieden zijn aangegeven met gele tonnen. Direct na de haveningang moet u een keuze maken: bakboord voor de Jachthaven Hindeloopen (neem de bocht ruim, het kan er druk zijn) en rechtdoor naar de haven in het stadshart die gepacht wordt door de vereniging Hylper Haven.

Jachthaven Hindeloopen
Vanouds heeft Jachthaven Hindeloopen een de naam een exclusieve haven te zijn. Maar vanouds is niet meer. Het is een zeer complete jachthaven met veel mogelijkheden. 650 ligplaatsen en altijd plaats voor passanten. Bij het binnenvaren vindt u direct aan stuurboord het havenkantoor waar men u even helpt met aanleggen om u vervolgens een leuk plekje aan te wijzen.


Havenmeester is de heer Mulder, die we kennen van de 1-aprilgrap van deze website.

Faciliteiten
Faciliteiten heeft de haven meer dan voldoende: Water en elektriciteit op de steiger (gratis), een zeer complete werkplaats voor onderhoud en reparatie, een ruim gesorteerde watersportwinkel met een groot aanbod van kleding, een croisanterie met een ontbijtservice, een zwembad met sauna, een restaurantje, een kindercrèche met begeleiding, aparte sanitairgebouwen voor passanten en vaste ligplaatshouders, een kinderboerderij.

Restaurants in HindeloopenHindeloopen heeft een behoorlijk aantal restaurants waar u prima kunt vertoeven. Van zeer eenvoudig tot en met een exclusievere kaart.

Link: | overzicht restaurants in Hindeloopen |

Internet
Internet is op de haven aanwezig, is in 2014 geheel vernieuwd, vrijwel overal goede ontvangst met goede snelheid.

Overige tarieven: meer info op www.skipsmaritiem.nl
Per meter: 2,00 Euro
Toeristenbelasting: 1 Euro per persoon
Maximale diepgang: 2,80 meter  


Vereniging Hylper Haven 
De binnenhaven in Hindeloopen wordt beheerd door de vereniging Hylper Haven. Deze haven is een echte passantenhaven. Ligplaatsen aan de kade en bij drukke dagen wordt het “stapelen”. Havenmeester is de heer Hoekstra. Het liggeld bedraagt 1 Euro per meter. Toeristenbelasting loopt op met de scheepslengte en niet met het aantal personen aan boord. Maximale diepgang is 2,40 meter .

Qua faciliteiten biedt de haven weinig, maar de ligging in de dorpskom is bijzonder fraai. Water is aanwezig, elektriciteit is beperkt en sinds kort zijn de nieuwe toiletten geopend. Onlangs zijn nieuwe sanitairgebouwen gerealiseerd, de toiletten kunnen gebruikt worden, douchen kan men (gratis) in de naastgelegen Jachthaven Hindeloopen.

Hindeloopen
Zeg nooit dorp als u over Hindeloopen spreekt. Hindeloopen heeft stadsrechten en de Hylpers zijn daar trots op. De stad wordt in de zomer druk bezocht door toeristen en is onder watersporters erg populair.

De inwoners van Hindeloopen hebben een eigen taal: Hylpers. Maar ook met een beetje Duits kun je je prima verstaanbaar maken in Hindeloopen. De stad ken vele leuke restaurantjes, kleine winkeltjes met Hindelooper kunst en prullaria. Maar bovenal is het leuk wandelen in Hindeloopen. Talrijke kleine straatjes, klassieke bruggen en een mooi uitzicht over het IJsselmeer. De sluis wordt nog steeds bediend door de havenmeester die met zijn pet en wit overhemd ons altijd doet denken aan Nico Haak. Veder is er het Friesche Elfsteden Museum, het Hidde Nijland Museum met 18e eeuwse kunst en het oude KNRM gebouw, inclusief leugenbank.

Advertentie

Trefwoorden

jachthavens  IJsselmeer 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via