Tholen - De Kogge

Jachthaven WSV De Kogge, Tholen

Tholen, er zijn twee passantenplaatsen in Tholen, gelegen aan de Rijn-Schelde verbinding. Ons plan was anders, maar vanmorgen hebben we besloten om vanaf Dordrecht naar Antwerpen te varen in plaats van het oorspronkelijke plan naar Veere te gaan. Na de Volkeraksluizen volgen we het vaar water en bij de afslag naar de Zeeuwse wateren zoals Bruinisse houden we bakboord aan richting Antwerpen. Tholen is dan een handige tussenstop. Vanaf Tholen is het enkele uren varen naar Antwerpen en dus goed te doen.

Bij brug bij Tholen aangekomen vaar je nog iets door en draait dan af naar stuurboord. Volg dan de betonning naar de binnenhaven, want daar buiten is het ondiep en niemand wil in het zicht van de haven stranden. Tussen twee damwanden doorvarende kom je bij de havens. De eerste haven is je de Watersportvereniging De Kogge. Iets verderop ligt de haven van Scheepswerf Duivendijk. We besluiten om aan te leggen bij De Kogge. We zijn niet de enigen die dat besloten hebben want de kleine havens zijn redelijk bezet. Maar bij De Kogge is nog plaats aan de lange muur voor passanten.

In eerste instantie denken we dat de steigers uitstekende delen hebben die de boot kunnen beschadigen, maar dat blijkt niet zo te zijn. Na enig draaiwerk liggen we met de goede kant aan de steiger. Daar zijn stroomaansluitingen, watervoorzieningen etc. Het ziet er prima uit en we maken direct contact met de vriendelijke mede-passanten die, net als wij, allemaal op weg zijn naar Antwerpen.

In de haven ligt een restaurant, er is een afvalvoorziening en een klein havenkantoortje met een vriendelijke havenmeester, mevrouw de havenmeester. Verder zijn er douches, een was machine, droger en een dagelijks geopend clubhuis. Dat is alles in de haven, volgens de havenmeester is er ook WiFi, daarvoor krijgen we een code mee bij het afrekenen, maar helaas, er is geen ontvangst.

De haven ligt direct aan het stadje Tholen, klein maar het ziet er best leuk uit, mooie oude gebouwen en huizen. De herkomst van het eiland Tholen is nog goed te zien aan de stadwallen die het dorp omringen. Tientallen monumenten vindt u in het dorp zoals de Onze-Lieve-Vrouwenkerk, het voormalig stadhuis en twee molens. Aan de kant van het water verschijnt steeds meer nieuwbouw, compleet met een winkelcentrum.

In Tholen zelf zijn eigenlijk alle voorzieningen die je als passant nodig mocht zijn. Er zijn diverse restaurants waar je goed kunt eten tegen een betaalbare prijs. Zelf aten we bij Hotel restaurant Zeeland, gezellig op het terras. Prima bediening en heerlijke mossels.

Helaas krijgen we aan het einde van de dag bericht dat het Willemdok, de jachthaven van Antwerpen helemaal bezet wordt door de tall-ships die vanaf Delfsail komen. Dat betekent dat er geen plaats is voor ons in Antwerpen, dus hanteren we het uiteindelijke plan weer, we gaan naar Veere.

Watersportvereniging De Kogge - Tholen (2016)

Telefoon havenmeester 06 5317 1110
Liggeld: 1,5 euro per meter
Electra: 1,5 euro per nacht

Douches: inclusief

WiFi: inclusief (als het werkt)
Toeristenbelasting: 1 euro pp.
Water: 1 euro per m3

Link: | Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes |

 

 

Advertentie

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via