Lelystad - Lelystad Haven

Lelystad – Lelystadhaven

Het is een regenachtige dag als we de Lelystadhaven weer opnieuw bezoeken. We varen door het Oostvaardersdiep met dikke regenlassen aan.Het is dan ook erg rustig in de haven, eigenlijk een beetje triest. We leggen aan bij de meldsteiger, direct na het binnenvaren aan bakboordzijde, er is plaats voldoende. Aan het begin van de meldsteiger staat een bord, met bakjes waar u een kaart kunt uitnemen voor een ligplaats.De steigers in Lelystad haven zijn netjes, helaas zijn er weinig zijsteigers waardoor het op- en afstappen van de boot lastig is. Volgens de havenmeester zijn er wel enkele boxen met zijsteiger, maar niet veel. De meldsteiger kan ook als passantensteiger gebruikt worden en daar kunt u langsscheeps liggen. De meldsteiger, cq passantensteiger ligt wel erg ver van de toiletgebouwen verwijderd.De toiletgebouwen bij het havenkantoor zijn netjes maar wel een beetje gedateerd, een wasmachine ontbreekt. Douchen is bij het liggeld inbegrepen. De vriendelijke havenmevrouw verteld ons over het nieuwe clubhuis. Dat hebben we zelf laten bouwen en vervolgens wordt het gepacht door enthousiaste mensen die zorgen voor een hapje en een drankje.
Het nieuwe gebouw met de toepasselijke naam Yacht Club ziet er schitterend uit en past goed bij de haven. We worden vriendelijk ontvangen door Arjen en Brigitte en mogen even rondkijken. Leuke menukaart en zeer betaalbare prijzen en een inrichting waar het uitstekend vertoeven is. De Yacht Club in Lelystad is 7 dagen per week geopend van 9 – 24 uur.

Het aan boord brengen van spulletjes is wat lastig. Op de steigers staan grote kruiwagens die niet van de steigers af kunnen door de hoge dijk. U kunt dus niet vanaf de auto even de spullen in de kar gooien en de steiger oprijden. Maar daar heeft u als passant geen last van. Water tanken kan tegen betaling op de steiger, maar veel kraanaansluitingen zijn er niet. Wel voldoende stroomaansluitingen op de steiger (1 Euro per dag). Internet in de haven is gratis, tenminste één uur per dag. Voor meer gebruik bent u op de veel te dure KPN kaarten aangewezen. Volgens een van de havenmeesters is een uur per dag voldoende, maar volgens ons bepalen we dat zelf liever. Het passantentarief is ongeveer 1,30 Euro per meter.

Aan de noordzijde van het haventerrein bevindt zich een leuke watersportwinkel met een breed assortiment. Tagrijn Emma. Aan de wal bevindt zich ook nog het vermaarde restaurant het Dijkhuisje. Daar kunt u in het knusse restaurant genieten van het prachtige uitzicht over het Markermeer en van de culinaire zaken die het Dijkhuisje serveert.

Of men nu erg op passanten is ingesteld konden we niet echt ontdekken. Maar een nachtje doorbrengen in Lelystadhaven is geen straf, het is allemaal goed verzorgd.  Maar zoals iedere haven in Lelystad is er in de wijde omgeving echt helemaal niets te beleven. Voor dagelijkse inkopen bent u op Lelystad aangewezen en dat is een heel eind lopen. Lelystadhaven is geen haven waar u gezellig een week wilt doorbrengen met een paar kinderen terwijl het een beetje regent…

Gegevens Lelystadhaven:
Oostvaardersdijk 59 A
8244 PB Lelystad
(0320) 260 326
www.lelystadhaven.nl

Havengeld: € 1,30p/m
Douche: gratis
Wasserette: Geen
Elektra: € 1,00 per 24 uur of op de meldsteiger via een muntautomaat € 0,50
Internet: 1 uur gratis per dag daarna KPN Hotspot
Toeristenbelasting: Geen

Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes

Foto's: Watersportalmanak

Advertentie

Trefwoorden

jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via