Spaarndam WSV IJmond

Jachthaven Spaarndam - IJmond

De jachthaven van watersportvereniging IJmond ligt aan het Zijkanaal C op weg naar Spaarndam en Haarlem, direct bij het Noordzeekanaal. Wellicht vaart u er voorbij als u op weg van Amstardam naar IJmuiden gaat. Voor watersporters die de alternatieve Staande Mastroute varen richting Zeeland zal het bekender zijn. In de haven van Watersportvereniging IJmond blijven veel passanten even een nachtje liggen voordat ze het Noordzeekanaal weer opvaren.Komende vanaf het Noordzeekanal vaart u het Zijkanaal C in, onder de brug door (op afstand bediend 07-23 hr) en direct aan stuurboord vindt u de haven. Langs het kanaal ligt de lange meldsteiger. Bij het kantoor van de Havenmeester kunt u een plaatsje vragen. Boxen zijn voldoende aanwezig, voor grote schepen langer dan 12 meter is weinig plaats maar aan de kopsteigers ligt u ook prima. De haven heeft een diepgang van 2,2 meter.“WV IJmond is een echte verenigingshaven, dus zonder glitter en glamour. Alles wordt gedaan door vrijwilligers” vertelt de assistent-havenmeester. “Afgelopen winter hebben we het hele toiletgebouw gerenoveerd” en inderdaad het ziet er nieuw en schoon uit met hele grote douches.

Bij het kantoor is ook direct het clubhuis waar u een kleine hap kunt eten of een drankje drinken, overdag kunt u daar ook lekker in de zon zitten. We hebben er smakelijk gegeten op het terras. Met ingang van 2014 is een nieuwe pchter voor het clubhuis gekomen, waardoor de menukaart behoorlijk is uitgebreid.

Ook het speeltuintje voor de kleintjes is met ingang van 2014 vernieuwd. Volgens de haven wordt dar veel gebruik van gemaakt. In samenwerking met het Recreatieschap Spaarnwoude kan men ook genruik maken van een spartelveiver, kano-baan, kinderboerderij en ski-centrum.

Vernieuwde stroomaansluiting
Stroom is volop beschikbaar op de nieuw ogende kunststof steigers, tot 10 Amperé is beschikbaar.

Water is op de steigers en is inclusief het dagtarief van slechts € 0,75 m/m.

Spaarndam ligt op ca 15 minuten fietsen en levensmiddelen kunt u verkrijgen op de bijgelegen camping (200 meter).

Enige minpuntje's: het geluid van de vele vliegtuigen die vanaf Schiphol overvliegen (ook 's nachts), de schommeling in de haven door langsvarende schepen op het C Kanaal.

Inmiddels ligt er een goed draadloos internet in de jachthaven, dat naar behoren werkt en gratis is voor iedereen

Al met al is het een haven voor verenigingsmensen en die hebben het er gezellig, voor passanten (1800 p/jr) is het een prima overnachtingplaats. Verder niets dan lof voor de goede ontvangst en de gezelligheid in de haven.

Tarieven Watersportvereniging IJmond 2014
Prijs per meter: € 0,75
Stroom per nacht € 1,50 (max 10 amperé)
Water op de steigers: inclusief
Douchen: € 0,70
Toeristenbelasting: € 0,90 pppd.
Millieuheffing: € 0,55 per dag
Gebruik Internet: gratis
Aantal ligplaatsen: 250
website: www.wvijmond.nl

Link: | Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes |

Advertentie

Trefwoorden

jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via