Stavoren - Marina StavorenStavoren - Marina Stavoren Buiten
Altijd een aardige tussenplaats voor watersporters. Stavoren is net als Lemmer een verzamelplaats voor zeilers en mensen die met een motorboot varen. De zeilers komen vrijwel allemaal via het IJsselmeer en met een motorboot is Stavoren goed bereikbaar via de kanalen.

Komende vanaf de kanalen heeft u een zeer ruime keus aan ligplaatsen: Marina Stavoren Binnen (met zwembad) en de gemeentelijke binnenhaven aan stuurboord. Daar heeft u rondom het eiland veel plaats, maar het is er ook zeer druk, stapelen dus.Wij varen Stavoren aan vanuit Lemmer en na het omzeilen van Vrouwenzand is het gemaal een goed zichtbaar teken. Dichter bij de haven moet u even letten op de ingang, die is vanaf het zuiden naar het noordoosten aanvaarbaar. U vaart tussen 2 stenen pieren door richting de Johan Friso sluis. Bij de sluis is het vaak erg druk en in de vakantieperiode moet u met een flinke wachttijd rekening houden.

Marina Stavoren buiten
Direct bij het invaren tussen de twee pieren draait u naar stuurboord, richting haven. Denk even om de stenen die ver in het water liggen. De oostzijde is ondiep, maar is duidelijk aangegeven door oranje ballen in het water. Na binnenkomst in Marina Stavoren kunt u bakboord aanhouden en naar de meldsteiger varen. Van daar uit loopt u naar het havenkantoor waar u een plaats aangeboden wordt.

Marina Stavoren (2350 ligplaatsen) heeft alles wat je van een moderne haven mag verwachten. Veel ruimte voor passanten die in een box kunnen liggen. Uitgebreide toiletvoorzieningen, een watersportwinkel, een croissanterie, die losse broodjes verkoopt, een technische servicedienst met kraan tot 60 ton, een restaurant aan de zuidzijde van het haventerrein, waar ook een strand is en een kinderspeelplaats. Uiteraard is voor iedere box een stroomvoorziening en water op centrale plaatsen op de steigers. Marina Stavoren ligt zeer dicht op het IJsselmeer, zonder veel beschutting, waardoor het er wel eens wat onrustig kan liggen

Het enige wat we een bezwaar vinden is de afstand naar het centrum van Stavoren. Minimaal 15 minuten lopen tot het vrouwtje van Stavoren die nog altijd uitlijkt op de gemeentelijke buitenhaven. Maar de afstand lopen maakt veel goed. In de kleine stad zijn diverse prettige restaurants, u kunt even gluren naar andere schepen bij Nautisch Kwartier Stavoren, importeur van Benneteau. In de gemeentelijke haven liggen veel bruine vloot schepen en er is altijd een gezellige drukte.

Een ruim gesorteerde supermarkt met slijterij, een scheepswinkel, veel snackbars, haringkramen en diverse kleine winkels maken het geheel compleet.

Van oudsher bekend is het restaurant Vrouwe van Stavoren. Met uitzicht op de gemeentehaven en op het (kleine) vrouwtje van Stavoren trekt het veel publiek. Vis was en moet de specialiteit van het restaurant zijn. De bediening is helaas erg traag en onoplettend, het eten is redelijk, de prijzen ook. Onze mosterdsoep had niets met mosterd te maken, de heekfilet was iets aangebrand op de huid, maar goed van smaak. De maaltijden worden standaard geserveerd met gebakken aardappelen, frietjes, worteltjes en een koolsoort. Volgens Otto, onze fijnproever op het gebied van kindermenu’s was de pannenkoek uitstekend. Het restaurant moet nog steeds teren op resultaten uit het verleden…

Gegevens:
Marina Stavoren – Suderstrand 2 – 6715 HP  Stavoren – (0514) 68 47 64  – www.skipsmaritiem.nl

Tarieven:
Gebruik douches gratis, stroom gratis, water op de steiger gratis, internet 15 Euro per dag, toeristenbelasting per persoon 1,00 Euro. Voor een 9 meter boot met 2 volwassenen , 2 kinderen, stroom en douchen is dat ca. 18 Euro, gezien de faciliteiten een normale prijs,  Een belachelijke prijs betaalt u voor een internetaansluiting:  KPN WiFi per dag ca 15 Euro!

Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes

Advertentie

Trefwoorden

jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via