Goes Stadshaven Goes

Goes – Stadshaven Goes

We waren nog nooit in Goes geweest met de boot, maar diverse watersporters in Tholen adviseerden ons om eens in Goes te gaan kijken.  Dat was een goed advies, we liggen midden in de oude stadskern van Goes.

Om er te komen vaar je vanaf de Oosterschelde naar de sluis bij Goessche Sas. Daar moeten we een tijdje wachten, maar er is een aanlegsteiger voor sport. Helaas kunnen we daar geen gebruik van maken want bij laagwater staat daar slechts 80 cm water. Dan maar stilliggen voor de sluis. Na de sluis, die een behoorlijk hoogte verschil en stroming heeft varen we het Havenkanaal in, naar de Wilhelminabrug die vlot voor ons draaide. Echter de volgende brug, Ringbrug draait maar eens per uur, maar daar is voldoende ruimte om aan te leggen. Even oppassen met de planning: de brug draait niet tussen 11 en 13 uur. Vervolgens komt nog de Sint Maartensbrug en dan bent u in het kommetje van de Stadshaven.

Gelukkig is er plaats voldoende, later op de dag wordt het beslist drukker in het seizoen. We leggen aan op een mooi plekje. Helemaal achterin zijn ook nog plaatsen maar daar verdwijnt de avondzon snel achter de fraaie monumentale panden. Echter op zaterdag is voorin niet de beste optie, tenzij u van discogedreun tot diep in de nacht houdt.

Al snel verschijnt de vriendelijke assistent-havenmeester eventueel te helpen bij het aanleggen en om het liggeld te incasseren. Er kan alleen contant betaald worden. In de haven is stroom en water op de steigers en aan de Kleine Kade is een toilet en douchevoorziening, daar kunt u ook afval kwijt. WiFi is gratis beschikbaar in de haven en ook in grote delen van de stad.

De Stadshaven van Goes bestaat inmiddels 40 jaar en wordt sinds 25 jaar beheerd door een stichting. Vroeger was dit de handelshaven van Goes. Namen van de straten om de haven herinneren daar nog aan zoals Bierkade en Turfkade. Rondom de havenkom van Goes zijn enkele leuke restaurantjes, maar in de stad zelf wemelt het van eetgelegenheden.

Het centrum van Goes is gezellig, vol met historische panden en terrassen. De Grote Markt in het centrum is een blikvanger met het fraaie stadshuis en de bezienswaardige Maria Magdalenakerk. Verder zijn er leuke oude, historische panden, een heleboel winkels en eetgelegenheden. Op dinsdag en op zaterdag zijn er grote markten. Het is prima uit te houden in Goes.

Stadshaven Goes

Havenmeester Cor van de Vliet

Telefoon (06) 5430 0983

Link: | www.stadshavengoes.nl |

Tarieven:

 • Liggeld: 1,85 euro per meter (uitsluitend contant)
 • Stroom (10Ah) inclusief
 • Douches 50 cent
 • Internet: gratis gebruik van WiFi Zeeland (prima verbinding)
 • Vuilwaterlozing: niet aanwezig

Link: | Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes |

 

Advertentie

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via