Warten - Jachthaven Wartena

Stichting Jachthaven Wartena-Warten (Wartena)

Een tussenstop in Warten
Na een bezoek aan Sneek ga ik richting Leeuwarden maar na Grou ben ik de regen even zat en vlucht de haven Het havenkantoor van de Jachthaven Wartena met meldsteigervan Warten in. Morgen maar weer verder. Het Prinses Margrietkanaal is niet bepaald een toeristische route, zeker niet in de regen. Het Kanaal is een druk bevaren water door de beroepsvaart en dus is stuurboord varen een must. Nog sterker, onopvallende politie houdt mij scherp in de gaten. Ervaringen uit het verleden hebben dit bevestigd. Bij de kruising Drachten-Warten ga ik richting Warten. In de verte zie ik tegen de bosrand grote letters staan JACHTHAVEN. Even dacht ik dat red ik niet, de dieptemeter loopt terug naar 0,20 meter onder de kiel maar later werd het weer meer. Een grote havenkom met meldsteiger geeft voldoende ruimte om aan te leggen maar dat is niet nodig want de havenmeester was al uit zijn kantoor gekomen en verwijst mij naar de kop van een steiger. Bij het invaren van de haven zag ik al een ruime aanlegplaats voor een tankstation. De volgende dag heb ik daar dankbaar gebruik van gemaakt. Diesel en EuroPomstation bij de haveningang van Jachthaven Wartena met aanleg vriendelijke kade 95 uit de pomp is hier verkrijgbaar.

Stichting Jachthaven Wartena
Het is een forse haven met vele voorzieningen. Binnen het gebouw van het havenkantoor zijn een aantal nette en schone toiletten. Tegenover dit gebouw staat een dito gebouw met keurige douches en een wasserette. De vaste houten steigers zijn beperkt voorzien van elektra. Water is niet op iedere steiger te krijgen. Het terrein om de jachthaven is duidelijk ingericht voor het herbergen van veel schepen tijdens de winter. Grote loodsen bieden ook onderdak voor schepen, D.H.Z. werkplaatsen en een bescheiden watersportwinkel.

 

 

Een ruime opzet van de Jachthaven WartenaGegevens en Informatie
Stichting Jachthaven Wartena
Bûtenstreek 3
9003 MC Warten
tel. 058 2551870/2552599
www.jachthavenwartena.nl
info@jachthavenwartena.nl
Havenmeester: G. Schermen
Havengeld: € 0,95 p/m
Elektra: € 0,50
toeristenbelasting: € 1,00 p/p
Internet: WiFi
Grote loodsen voor winterberging en werkzaamheden in Jachthaven Wartena

Rond om de haven
Hoewel Warten geografisch uniek in het Friese watersportgebied ligt, is het beslist nog niet ontdekt door de grote massa. Een beetje vreemd, want vanuit de jachthaven is het slecht 5 minuten varen naar het prachtige natuurgebied “de Alde Feanen” maar ook de Princenhof bij Eernewoude, Pikmeer en de Wijde Ee bij Grou zijn zonder brugpassage te bereiken. Het dorp Warten ligt op loopafstand van de haven. Voor de kinderen is er een ruime speelweide met speelplaats voor het havenkantoor.

Conclusie
Jammer was dat de regen mij aan boord hield. De haven gaf mij een tikkeltje saaie indruk maar ik denk dat het weer dit een beetje versterkte. Het zal mij er echter niet van weerhouden om op een volgende tocht van Delfzijl via de staande mastroute weer een keer in Wartena aan te leggen. Niet alleen om diesel te tanken maar ook om een kijkje te nemen in dit Friese dorp.

Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes

Redactieschip: Tristan
Redacteur: André Otten
Foto's: Watersportalmanak

Advertentie

Trefwoorden

jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via