Veere - Jachtclub Veere

Veere – Jachtclub Veere

We liggen in Veere, een voormalige handelsstad uit de 17e eeuw met oude pakhuizen en leuke straatjes. Tegenwoordig staat Veere volop in het teken van watersport en dagtoeristen. We komen varend vanaf de Zandkreeksluizen, waar we op de Oosterschelde behoorlijk hebben liggen stampen voor de sluis. Harde wind en stevige stroom maken De Zandkreeksluizen best lastig.

Eenmaal op het binnenwater is het eenvoudig de betonning volgen en dan komen we bij Veere. We willen liggen bij Jachtclub Veere, aan de stad zelf. Voor ons vaart een grote motorboot die achteruit de haven invaart, dat doen we ook want het zal er wel krap zijn voor onze motorboot. De plek die havenmeester Paul de Bruyn ons aanwijst lijkt krap, heel erg krap, maar we passen tussen twee andere schepen, alleen moet de vlaggenstok er wel af. We liggen aan de steiger en alles ging goed.

Buiten de stad is ook een aanlegsteiger, daar mag u tot 17 uur gratis liggen, daarna wordt er een gereduceerd liggeld gevraagd door de Jachtclub Veere.

De haven van Veere bestaat uit twee gedeelten. Het eerste deel is van de Jachtclub Veere en na de brug is de haven van de gemeente. De Jachtclub Veere heeft 150 ligplaatsen en ruimte voor ca. 50 passanten, “dan wordt er wel gestapeld hoor” vertelt de havenmeester ons.

De haven heeft alle voorzieningen die u kunt wensen, stroom en water op de steigers, gratis WiFi internet, fraaie toilet- en douchevoorzieningen, wasmachine, droger etc. Het havenkantoor is in het clubgebouw gevestigd.

Overigens vinden we clubgebouw een vreemde naam, het is meer een gezellig café restaurant. In de avonduren kan daar prima gegeten worden tegen een redelijke prijs vertelt de havenmeester er bij.

We lopen Veere in en zien veel fraaie gebouwen en veel toeristenwinkeltjes met snuisterijen die een toeristisch stadje vrijwel altijd kenmerken. Maar er is geen supermarkt, groentewinkel, slager etc. Een fraaie bakkerij is er wel, weer gekoppeld aan een restaurant.

 

Veere maakt op ons een positieve indruk, de grote kerk is een bezienswaardige kerk waarin exposities gehouden worden en in het voormalig stadhuis is een museum gevestigd. Ook de "Schotse Huizen" aan de Kaai bij de haven maken hier onderdeel van uit en zijn te bezichtigen. De Camperveerse toren kan u niet ontgaan, direct bij de ingang, waar (weer) een restaurant in is gevestigd.

In het hoogseizoen zal de haven snel vol zijn, dus informeer eerst naar de mogelijkheid voor een ligplaats, verder is het prima vertoeven in Veere, we houden het wel een paar daagjes vol...

Jachtclub Veere
Kaai 14, 4351 AA Veere
Telefoon: (0118) 50 12 46
Mobiel havenmeester (06) 219 226 76
Website | Jachtclub Veere |

Tarieven
Liggeld: 1,85 euro per meter
Water: inclusief
Electra: 2,50 euro per nacht (10 Ah)

Toegangskaart toiletgebouw: 2,10 euro voor het gehele verblijf ongeacht het aantal personen
Wifi: inclusief (goede snelheid)
Toeristenbelasting: 1,20 euro per persoon

Link: | Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes |


 

Advertentie

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via