Emden - Alter Binnenhafen

Emden Alter Binnenhafen Duitsland
Bezocht 14 juli 2007 
Herzien 23 november 2012

De Alter Binnenhafen ligt in het hart van de binnenstad Emden. Nadat u de Eisenbahnbrücke passeert, vaart u de haven binnen. Er zijn meerdere aanlegsteigers zowel aan bakboord als stuurboord van het vaarwater. U kunt doorvaren tot aan het eind van de haven, alleen zijn de kademuren gereserveerd voor museumschepen en rondvaartboten. De diepte is voor schepen tot 1.70 meter geen probleem.Het aantrekkelijke van de haven is dat u de binnenstad rondom u heeft. Een klein nadeel is dat u het rumoer van de stad er gratis bij krijgt. De haven heeft een aantal boxen met de bekende palen maar ook lange steigers. Op drukke dagen liggen de schepen hier dubbel. De steigers zijn voorzien van blauwe paaltjes voor elektriciteit en ook zijn er een beperkt aantal drinkwater kranen. In overleg met de havenmeester kunt u gebruik maken van een lange slang. De sanitaire voorzieningen zijn ondergebracht in een klein gebouw op de linker kade. Om toegang te krijgen tot het gebouw moet u € 0,50 in het deurslot deponeren. De toiletten en de douches zijn niet ruim maar schoon en voor iemand die niet op luxe uit is voldoende.


Emden
Emden is een stad in Duitse deelstaat Niedersachsen, het is de grootste stad van de regio Oost-Friesland en de meest westelijke havenstad. Ieder jaar kent Emden een aantal stadsfeesten (Matjes Tagen, Deutscher Seeschifffahrttag, Delffest, Emden a la Carte, Weinfest, Schützenfest enz.) en als de Duitsers een feestje bouwen dan krijg je een feest. Voor meer toeristische informatie gaat u naar www.emden.de.


 

Havengegevens
De havenmeester vindt u in de kiosk op de steiger aan het eind van de haven. De haven is in beheer bij AG EMS, de rederij die u met zijn veerboten reeds tegen bent gekomen op de Ems.
Adres: “Alter Binnenhafen” Emden
Postfach 1154
26691 Emden
+49 1805 180182
Liggeld: € 0,80 per meter
Er wordt geen toeristenbelasting (Kurgebühr) gevraagd.
Er is geen internet ter beschikking.
Elektriciteit: € 0,50
douches: € 1,00


Conclusie
Emden is een bezoek waard. Zeker omdat het, vanuit Nederland, een van de meest interessante zeehavens is die u probleemloos kan aanlopen. Het is geen haven die vraagt om een lang verblijf maar de stad Emden vraagt er wel om en is het waard. Op doorreis naar vele mooie kleine en grote plaatsen aan de Eems, Ditsum, Petgum, Jemgum enz, is dit een mooie start om Niedersacksen beter te leren kennen. 

Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes 
 

Advertentie

Trefwoorden

jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via