Maastricht - Marina

Jachthaven Maastricht Marina 

We zijn aangekomen bij Maastricht in de passantenhaven op de Pietersplas. De keuze voor deze haven ligt in het feit dat ’t Bassin voor ons volkomen onbereikbaar is vanwege de doorvaarthoogte en we niet willen liggen aan de kale muur bij de Sint Servaasbrug. 

In eerste instantie vonden we de afstand van Maastricht Marina tot het centrum wat veel, maar dat blijkt erg mee te vallen, het is slechts 3 kilometer.

Marina Maastricht (voorheen jachthaven Pietersplas) is gemakkelijk te bereiken. Komend vanaf het noorden vaart u Maastricht voorbij. Na de John F. Kennedybrug is het nog een paar honderd meter en u ziet de ingang van Maastricht Marina aan bakboordzijde. Op de hoek staat een vlaggenmast. In de haven is overal voldoende diepgang en u kunt havenmeester Eric van Nieuwenhoven bellen als u de haven invaart (06 4641 2289) voor een ligplaats en hij loodst u naar de plek die vrij is.

Maastricht Marina is een ruim opgezette haven met 200 ligplaatsen voor boten tot een lengte van 20 meter. Eric van Nieuwenhoven heeft de jachthaven in 2014 overgenomen en een aantal fraaie verbeteringen toegepast. Dat zorgt ervoor dat het aantal passanten weer groeiende is. Jaarlijks komen er ca 1000 passanten in de maanden juni, juli en augustus. Reserveren is dan handig.

Op de kade is ook nog plaats voor een twintigtal campers. Volgens de havenmeester is het plaats bieden aan campers, naar de toekomst, een welkome aanvulling op het teruglopend aantal watersporters.

De haven van Maastricht Marina straalt rust uit. “Dat is ook onze bewuste keuze” zo vertelt de havenmeester. “We beschikken ook over aantal lodges op het water en dat slaat goed aan voor mensen die rust zoeken en toch in de nabijheid van Maastricht willen zijn”.

Voorzieningen zijn er voldoende in de haven en onze indruk is positief. Alles ziet er even netjes uit, de toilet- en douchegebouwen zijn als nieuw, het groenonderhoud is uitstekend en het terrein is beveiligd met een afgesloten hek dat alleen toegang geeft aan ligplaatshouders of passanten. Verder is het terrein beveiligd door bewakingscamera’s en de havenmeester woont zelf op het terrein.

De afstand tot het centrum van Maastricht blijkt ook mee te vallen: 3,5 kilometer, in een kwartiertje bent u in het centrum. Daarnaast verzorgt Marina Maastricht ook nog een watertaxi (kleine vergoeding) die u op vaste tijden naar het centrum brengt en ook weer ophaalt. Niet zo ver van de haven (2 kilometer) vindt u een supermarkt en in de maanden juli en augustus kunt u bij het havenkantoor broodjes bestellen voor uw ontbijt.

Maastricht Marina is een internationale haven met ligplaatshouders en passanten uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Engeland etc. Vlak bij de haven is een kasteel, dat helaas niet te bezichtigen is. Daar is wel een restaurant met veel goede recensies: SOFA (maandags gesloten). Het restaurant is gevestigd in het koetshuis van kasteel de Hoogenweerth.

Bij het havenkantoor vindt u de toiletgebouwen met de douches. Daar kunt u ook een krantje halen, een frisdrankje (tegen betaling) uit de koelkast halen en daar van genieten op het terras aan het water.

Onze conclusie:

Maastricht Marina is een fijne haven geworden, zeker aan te bevelen. Uitstekende voorzieningen, een zeer net ingerichte haven met zeer ruime ligplaatsen. Voor mensen met (klein)kinderen misschien minder geschikt door het ontbreken van speelvoorzieningen, maar de haven straalt rust uit en ligt toch op redelijke afstand van het centrum van Maastricht. Voor een zeer redelijk tarief.

 

Gegevens Marina Maastricht (2017)

Adres: Hooge Weerd 20  Maastricht

Telefoon (06) 4641 2289

Website: | www.marinamaastricht.nl |

Tarief: 1,60 euro per meter

Stroom op de steigers: inclusief (16 Ampére)

Water op de steigers: inclusief (er hangen slangen)

WiFi: inclusief, redelijk goede ontvangst

Douches en toiletten: inclusief

Vuilwaterafzuiging: ja, gratis

Link: | Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes |

Advertentie

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via