Nieuw en handig boek over varen in Duitsland

Nieuw boek over Varen in Duitsland verschenen

Voor de watersport beginnen langere reizen naar Duitsland steeds aantrekkelijker te worden. Veel motorbootvaarders hebben geheel Nederland al rondgevaren en zoeken andere bestemmingen.  Duitsland is een fijn vaarland en vanuit Nederland goed bereikbaar, maar dan komen de vragen.

Als ik de grens overvaar wat kom ik dan tegen onderweg en waar moet ik rekening mee houden. Hoeveel tijd moet ik uittrekken voor mijn vaartocht en hoe zit het met het vaarpatent. Welke documenten heb ik nodig en hoe heten de belangrijkste nautische begrippen in het Duits?

Uitgeverij Roskam geeft naast het magazine Motorboot nu ook een praktisch boekwerk uit over varen in Duitsland. Geschreven door Henk Nooter. Naast vaarregels, begrippen en papierwerk bevat het boek ook diverse vaarroutes met praktische aanwijzingen die helpen om de drempel voor het varen te verkleinen.

Het boek is niet bedoeld als totale beschrijvingen van het land en de cultuur van het land maar gewoon uiterst praktisch om te lezen en onderweg mee te nemen.

 Het boek is direct leverbaar via de webshop waar u ook een zeer grote collectie vindt van Duitse waterkaarten en vaarwijzers voor Duitsland.

Link: | Varen in Duitsland | overzicht kaarten en boeken |

Bron: WatersportAlmanak | Datum van publicatie: 15-12-2020

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via