Nieuw grand café op Terschelling: Het Raadhuis

Redactie Watersport Almanak bezoekt nieuw restaurant op Terschelling

In de Torenstraat van West Terschelling is een nieuw grand café geopend: Het Raadhuis. Reden voor de redactie van de Watersport Almanak om eens te gaan kijken, want watersporters eten ook graag buiten de deur. De Torenstraat is de straat vanaf de veerboot naar de Brandaris.

Het voormalige gemeentehuis dat nog een tijdje dienst heeft gedaan als bibliotheek is grondig gerestaureerd en biedt nu een zee van ruimte voor een hapje en een drankje. Aan de buitenkant is in de drukke hoofdstraat een klein terras geplaatst waar je heerlijk kunt genieten van een kopje koffie met wat lekkers terwijl er horden mensen langskomen.

Restaurant Storm, dat bekend stond om zijn exclusieve kaart heeft het onderspit moeten delven en is teruggebracht naar een standaard eetcafé. Je vraagt je af of het wel zo verstandig is om fors te investeren in de horeca, maar Het Raadhuis durft het blijkbaar wel aan.

De binnenkant van Het Raadhuis is stijlvol omgetoverd met een prachtig creatief (bijna) klassiek interieur. Aan de kleine zijde levensgrote foto’s van het oude gemeentebestuur en aan het grote gedeelte zijn de muren gedrapeerd met fraaie schilderijen. Opvallend zijn de klassieke grote kroonluchters en de diversiteit van de tafels. Het Raadhuis heeft dus (gelukkig) geen standaardinterieur.

Geen standaard menukaart

Ook het eten is onderscheidend. Daar waar de menukaart meestal bestaat uit de bekende saté, biefstukje, varkenshaas en een sliptongetje heeft Het Raadhuis een onderscheidende kaart en een wisselende dagaanbieding. De kaart vermeld overigens slechts 3 vleesmenu’s waarvan twee met knoflook, drie vismenu’s en een vegetarisch menu. De keus is dus niet groot, maar zoals gezegd wel onderscheidend. De prijzen liggen iets boven het gemiddelde eetcafé, maar dan heb je wel iets anders.

De bediening is zonder meer vriendelijk te noemen, het personeel loopt in keurige schort  en shirt, de koks staan in de open keuken te werken en de eigenaar René van de Graaf doet zijn best. “Ik heb een lange horeca ervaring op Terschelling” vertelt René. “Het Amsterdams Koffijhuis, De Walvis, het Westhotel etc. Ik vond het tijd om iets voor mezelf te gaan doen. Plotseling deed zich deze kans voor en die heb ik meteen aangegrepen.”

We hebben een standaard dagmenu gegeten, Spicy Steak (18,50) zeer smaakvol en fraai begeleidt door een mooie Rosé (17,50). Ondanks de grote ruimte voelt het gezellig aan in Het Raadhuis. Als we bij het nagerecht vragen om ijs met advocaat en slagroom (niet op de kaart) is het geen enkel probleem (5,00). Afgezakt met een kopje koffie en een likeurtje rekenen we €85,50 af en gaan weer tevreden naar de jachthaven.

 

Bron: Redactie Watersport Almanak | Datum van publicatie: 23-05-2012

Advertentie

Reacties

Deel dit met andere watersporters

Trefwoorden

Terschelling 

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via