Medemblik - Binnenhaven

Medemblik Binnenhaven – Stichting Jachthaven Medemblik

Het is eindelijk weer eens droog en zelfs de zon schijn! Door de wind laten we ons sturen en zo eindigen we in Medemblik.

De aanloop naar Medemblik
Komende vanaf het oosten is de haveningang van Medemblik al vanaf afstand zichtbaar. Aan de zuidkant van de grote windmolens is de ingang van de haven. Ook de torens van Medemblik zijn al vanaf afstand te herkennen. Bij het invaren van de haven dient u wel even op het scheepvaartverkeer te letten. Medemblik is een echte watersport stad en ook de jongens van de Bruine Vloot hebben er hun thuishaven. Neem na de haveningang gepasseerd te zijn even gas terug.

4 jachthavens in Medemblik
Medemblik kent 4 plaatsen voor passanten. Buiten, voor de haveningang van Medemblik ligt Regatta Center Medemblik, direct aan bakboord na de haveningang kunt u naar de Pekelharinghaven, rechtdoor passeert u aan stuurboord de gemeentehaven van Medemblik en ten slotte vindt u na de brug de haven van de Stichting Jachthaven Medemblik. We besluiten om door de brug naar de binnenhaven te gaan. De Kwikkelbrug wordt meestal snel bediend. Van maandag t/m vrijdag van 8-20 uur. (Op zaterdag en zondag tot 20.30 uur). Na het passeren van de brug komt u aan stuurboord bij een meldsteiger. In het seizoen zit de havenmeester al op u te wachten om u een plaatst te wijzen. Het wordt box 104, steiger 5 west. Prima boxen met een vingerpier ernaast.

De jachthaven van de Stichting Jachthaven Medemblik ligt aan het oude centrum, omring door oude historische gevels. Een gezellige familiehaven met voldoende faciliteiten. Nette toilet- en doucheruimten, een nachttoilet, water op de steiger (betaling), stroom via de bekende blauwe paaltjes op de steigers (betaling) en er is internet aanwezig (gratis). De haven heeft een eigen website www.st-jachthavenmedemblik.nl. Naast de haven is een grasstrook, waar kinderen kunnen spelen. U kunt niet met uw pinpas betalen, alleen contant. Ook wordt er standaard geen betaalbewijs verstrekt. Een afzuiginstallatie voor vuilwater is niet aanwezig.

Gegevens:
Stichting Jachthaven Medemblik – Westerhaven t.o. 15 – 1671 CJ Medemblik – (0227) 54 18 61 Link
Havenmeesters: 06 1329 4480

Tarieven 2013:
per meter 1,40 Euro, gebruik douches 0,50 Euro, stroom 0,50 Euro, water op de steiger 0,50 Euro, internet gratis (code bij havenmeester), toeristenbelasting per persoon 1,00 Euro, elektra 0,50


Bedieningstijden Kwikkelbrug:
1 april tot 16 oktober: 7 dagen per week van 08 - 20.00 uur

Medemblik
De stad Medemblik is beslist een bezoek waard. Leuke straatjes met fraaie oude gebouwen, een leuke winkelstraat, een watersportwinkel bij de Kwikkelbrug en veel kleine restaurants en terrassen. Verder is er natuurlijk het Radboutmuseum, het Bakkerijmuseum en de Stoomtrein naar Hoorn.

Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes

Advertentie

Trefwoorden

jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via