Bruinisse - Jachthaven Bruinisse

Jachthaven Bruinisse

Jachthaven Bruinisse

We zijn weer in Bruinisse, aan de Grevelingen. Komende vanaf het noorden passeren we eerst de Krammersluizen en vervolgens de Grevelingensluis bij Bruinisse. Zowel bij de Krammer als bij de Grevelingensluis kan wel eens zeer druk zijn. Maar als we eenmaal de laatste sluis gepasseerd zijn ligt Jachthaven Bruinisse zeer dichtbij.

Het invaren is duidelijk aangegeven en u vaart recht op de meldsteiger aan. Vaak staat men u daar al op te wachten en anders is het gemakkelijk aanleggen en even naar het havenkantoor lopen voor een plekje.

We hebben een plekje gekregen in de passantenkom, direct naast het havenkantoor (westzijde) met mooie en brede langsteigers met voldoende bolders. Op de steigers is stroom en water aanwezig en in de gehele haven ligt gratis Wifi zonder inlogcode.

Een aantal jaren geleden zijn we in dezelfde haven geweest maar men was toen nog druk met de uitbreiding, toen waren we niet blij met al het stuivende zand en dingen die nog niet functioneerden. Daar is niets meer van terug te vinden, we zijn zeer tevreden over de haven en de faciliteiten.

Op het haventerrein vindt u diverse zaken zoals een supermarkt, een prima restaurant, zeer ruime wasgelegenheden met alles wat u maar zou wensen.

Ook is er voor de kinderen een peuterbad en diverse speeltoestellen. Daarnaast kunnen kinderen zich ook leuk vermaken met het vangen van krabben.

Aan de westkant van het centrale haventerrein vindt u een zeer fraaie watersportwinkel die een zeer uitgebreid assortiment heeft. Daarnaast zijn er meerdere jachtmakelaars, een onderhoudsdienst en is ook aanwezig. Als we ons aanmelden bij het havenkantoor wacht ons nog een verrassing: we boeken voor twee nachten en hoeven maar een te betalen, dat is mooi meegenomen want de tarieven zijn ook op topniveau.

Vanuit de haven is het leuk om even met een bijboot naar de overkant te varen, of om even te ankeren en te zwemmen bij mooi weer. Er zwemmen ook redelijk veel kwallen rond maar die prikken niet. Het zoute Grevelingen is een prachtig natuurgebied met veel mogelijkheden voor de watersporter. Wat dat betreft is Bruinisse een mooi uitgangspunt.

Voorzieningen en tarieven (2018):

 • Ligplaats: 2,6 euro per meter (incl. 21% btw)
 • Aantal ligplaatsen: 900
 • Toeristenbelasting: 1,15 euro per persoon per nacht
 • Stroom: inclusief (16Ah)
 • Water: inclusief
 • Douchen: inclusief
 • Wifi: inclusief
 • Wasmachines: ja (munten)
 • Wasdroger: ja (munten)
 • Vuilwaterafvoer: ja
 • Tanken: ja

 

Gegevens Jachthaven Bruinisse:

Advertentie

Trefwoorden

jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Best getest door ANWB

  Minox 7x50 DCM - ACTIE
   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2019
  Heeft u al een update?

   

  2019 kaarten Nederland


   

  Vaarkaartenset België


   

  Nieuw verschenen boek


   

  GPS Beveiliging


   

  Hydrografische kaarten


   

  PC Navigo op laptop

   

  Vaarkaarten Frankrijk


   

  Zeekaarten Duitsland

Ook te volgen via