Gent - Jachthaven Merelbeke

Jachthaven Merelbeke Gent

We zijn varend op weg naar Brugge vanaf Antwerpen en willen een tussenstop bij Gent. Dat wordt Merelbeke, op korte afstand van Gent en gemakkelijk te bereiken. Varend vanaf Antwerpen varen we over de Zeeschelde richting het zuiden en volgen de waterweg. Het is daar best druk op het water met vrachtverkeer dat snelheden van 10-12 knopen aanhoudt.

Uiteindelijk wordt het wat rustiger als we op de Boven Zeeschelde varen en steeds stuurboord aanhouden. We hebben gedurende de gehele vaartocht de stroom mee en dat is al snel 1,5 knoop extra. Uiteindelijk komen we bij de sluis Merelbeke waar het erg druk is met vrachtverkeer.

Direct na de sluis draait u stuurboord in en komt u na een smalle doorgang in de jachthaven van Yachting Merelbeke. De haven ligt in een kanaal met voldoende ruimte voor passanten en op ca 20 minuten fietsen van het centrum van Gent. Het kanaal is voldoende diep (we steken 1,5 meter) als we aanleggen aan de westzijde van het kanaal. Rocco, de vrijwillige havenmeester vangt ons al op en is zeer vriendelijk.

Rocco rekent direct met ons af en we betalen 1 euro per meter en een toeslag van 2 euro per nacht voor stroom. Ook geeft hij ons de code voor de WiFi en schrijft dat achter op het bonnetje. Hij benadrukt nogmaals dat de code allemaal met kleine letters is. Achteraf zien we dat hij het zelf anders opschreef.

We liggen daar prima aan langsteigers, maar achteraf hadden we beter aan de overkant kunnen liggen, want daar zijn toilet- en douchegebouwtjes.  Nadat Rocco vertrokken was hebben we de stroomkabel aangesloten, maar geen stroom. Later blijkt dat men bij de naastgelegen bedrijven de stroom heeft afgesloten en Rocco was dat vergeten.

Het ligt prima in het kanaaltje voor één of twee dagen met mooi weer, maar verder is er niets te beleven, tenzij u van het geluid van treinen en auto’s houdt. Er is vlakbij wel een grote Albert Heijn en natuurlijk het voetbalstadion van Gent. Verder is er echt niets.

We nemen de vouwfietsjes en gaan naar Gent. Het is de Gentse Feestweek en het is er gezellig druk, veel terrasjes, eetgelegenheden en veel, zeer veel fraaie oude gebouwen. Gent is een stad die grotendeels leeft van het toerisme en dat is te merken aan de vele nationaliteiten die voorbijschuiven aan ons terras.

Link: | Info Gent |

Gegevens Jachthaven Merelbeke – Gent:

Sluisweg 1 - 9820 Merelbeke 

Havenmeester : 0487/52 12 60

Website: | www.yachtingmerelbeke.be |

Tarieven:

Liggeld: 1 euro per strekkende meter

Elektra: 2 euro per nacht (als het werkt)

WiFi: inclusief en redelijk snelle verbindingen

Douchen: 1 euro per persoon (muntjes)

 

Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes

Advertentie

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via