Amsterdam - Jachthaven Aeolus

Jachthaven Aeolus Amsterdam

Gedwongen verblijf in Amsterdam
Door zwaar weer, regen en onweer worden we gedwongen om in Amsterdam te kiezen voor een jachthaven in plaats van de Staande Mastroute in te varen. Gaan we weer naar de Sixhaven of die andere bedenken we in slagregen vanaf de Oranjesluis. Het wordt die andere, die is dichterbij en ongetwijfeld minder druk.

Die andere haven
Die andere heet Jachthaven Aerolus. Vanaf de Oranjesluis is het de eerste haven aan stuurboord. Een beetje verscholen, maar u vindt de haven tussen machinefabriek Stork en het IJplein. Invaren is simpel tussen twee enorme tonnen door. Op dit tijdstip en in de zware regen worden we keurig opgevangen door de havenmeester die ons helpt aanleggen en zelf inmiddels drijfnat is. Een prettige ontvangst en de man meldt dat de koffie in het clubhuis klaar staat.

Drijfnat en met de regenpakken nog aan lopen we naar het clubhuis. Eerst maar een borrel dan? Kiezen is soms zo simpel. In het clubhuis zijn veel meer passanten en al snel is het gezellig. Iets te eten? “We hebben bitterballen en bitterballen” Er hangt een prijslijst die ons doet denken aan lang vervlogen tijden. De haven is een verenigingshaven en dat is overal te merken. Vriendelijke prijzen, vriendelijke mensen en buitengewoon netjes.

Kleine haven
“We hebben 65 ligplaatsen en vandaag 20 passanten, de haven is dus vol. We gaan niet stapelen zoals bijvoorbeeld in de Sixhaven. Vol is vol. Onze tarieven kunnen we laag houden door het werk van de leden, iedereen draait een week per jaar mee in de havendienst of in het clubhuis.” Een vaste ligplaats voor onze boot zou ca 250 Euro per jaar kosten, in Hindeloopen betalen we 1550 Euro. Na een gezellige avond met diverse drankjes en hapjes rekenen we inclusief liggeld slechts 18,80 Euro af. Stroom op de steigers en water is inclusief, douchen kost 50 Eurocent.

Overdag ziet de jachthaven er vriendelijk uit. Verscholen tussen twee grote flats liggen we uit de wind, naast de haven is een grote supermarkt en de haven ligt op 5 minuten lopen naar de veerpont die u gratis overzet naar het Centraal Station, vanwaar u de grote stad kunt bezoeken.

Conclusie
Jachthaven Aeolus is een prima locatie om enkele dagen te verblijven voor een bezoek aan Amsterdam, het terrein is veilig afgesloten met een hek en u krijgt een toegangscode. Als enig puntje van kritiek zouden we kunnen opmerken dat golven vanaf het IJ binnenlopen waardoor het wel eens schommelt. Verder niets dan lof voor Jachthaven Aeolus en zijn vrijwilligers.

Restaurants in de buurt
In Amsterdam barst het van de restaurantjes en eetcafé's. Lopend naar de veerpont is slechts 10 minuten en u staat op het Centraal Station. Maar ook in de buurt zijn enkele kleine restaurants. Wij bezochten  "Il Parco" een klein Italiaans restaurant aan het Spreeuwenpark, 5 minuten lopen vanaf de haven. Pizza's, pasta's, leuke voorgerechten etc. www.ilparco.nl

Gegevens en tarieven Aeolus 2016
Motorkade 15 - 1021 JR  Amsterdam - (020) 636 07 91
Tarief per meter 1,25 Euro inclusief stroom en water
Douchen: 0,50
Toeristenbelasting 0,00
Aansluiting internet: gratis
website: www.wsv-aeolus.nl
  
Redactieschip: Allegria
Redacteur: Johan Marrink
Foto's: Watersportalmanak

Advertentie

Trefwoorden

jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via