Lemmer - Friese Hoek

Lemmer – Jachthaven De Friese Hoek Lemmer

Lemmer is een echte watersportstad, druk in de zomer en leeg in de winter. Lemmer is voor velen een uitgangspunt om het IJsselmeer op te gaan of juist naar de binnenwateren. Vanaf de binnenwateren is de binnenstad van Lemmer veruit favoriet, je ligt midden in de stad. Het is er altijd druk. De gemeentehaven net door de oude Lemster Sluis is een alternatief, maar de Friese Hoek ligt net even verder en heeft altijd plaats voor passanten. Ook vanaf het IJsselmeer is Jachthaven de Friese Hoek goed bereikbaar. Vanaf de Lemstergeul ligt de ingang aan de rechterzijde. Er is voldoende diepgang voor ieder schip om binnen te komen.


In jachthaven De Friese Hoek is het rustig, bijna stil, maar ieder voordeel heeft zijn nadeel. Lopend naar het centrum is best te doen, maar wel een lange trip als je met een tas vol boodschappen moet sjouwen. De wandeling gaat langs een aftands industrieterrein en langs het water waar de “bruine vloot” ligt.

Jachthaven De Friese Hoek was vroeger een onderdeel van de Pon jachthavens in Hindeloopen, Stavoren en Lelystad. Sinds lange tijd zijn de andere havens verkocht en is De Friese Hoek solo. Het terrein van de Friese Hoek is voorzien van een grote parkeerplaats met daaraan een (inmiddels) gesloten restaurant en een kleine scheepswinkel. In de haven is plaats voor 275 schepen, dat is inclusief het gedeelte van de inwonende jachtmakelaar.

Centraal op het terrein staat het havenkantoor en de toiletgebouwen. In totaal zijn er 8 nette toiletten en 12 douches (€ 0,50) in het gebouw, aan de zijkant is een wasserette en een stortpunt voor chemische toiletten. Boven de toiletten is het kantoor van havenmeester Sipke Hettinga. Volgens Sipke is het een leuke, rustige familiehaven met voldoende faciliteiten, waar passanten graag gebruik van maken. Mensen kunnen bellen voor een ligplaats, het telefoonnummer staat bij de haveningang, maar er is ook een meldsteiger.Aan de buitenzijde van de haven is een afzuigpunt voor vuil water, maar veel gebruik wordt er niet van gemaakt volgens Sipke, maar als we in de haven zien dat er geloosd wordt spreken we de mensen daarop aan.

Internet is aanwezig in de haven, maar wel tegen de even schandalige KPN Hotspot tarieven zoals in (te) veel havens. Op onze vraag of het niet tijd wordt voor gratis internet meldt Sipke dat “daar wel over nagedacht wordt”. We blijven in afwachting.


Conclusie
Jachthaven De Friese Hoek scoort een voldoende, maar als je daar als passant wilt liggen voor de gezelligheid van Lemmer dan is het niet de eerste haven waar we aan denken. De lange loopafstand en het in verval geraakte industrieterrein is een behoorlijk minpunt vinden we.

Verder is de haven goed verzorgd, schoon, netjes, vriendelijk en prima voor passante die een nachtje willen liggen om de volgende dag direct weer verder te varen. Bij harde wind heeft u mooie beschutting van de dijk...

Tarieven
Ligplaats 10 meter boot € 16,50
Water en stroom op de steigers is inclusief
Douchen: tegen betaling € 0,50
Internet: aanwezig maar tegen woekerprijzen.
Website: www.friesehoek.nl
Telefoonnummer: 0514 – 56 41 41

Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes
 

Advertentie

Trefwoorden

jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via