Zeewolde - De Eemhof

Jachthaven De Eemhof Zeewolde
 

Naar Marina De Eemhof
Vanwege de diepgang blijf ik met mijn tocht langs de randmeren binnen de betonning. Harderwijk ligt al ver achter mij als de Nijkerkersluis in zicht komt. Voor het eerst wordt ik dit jaar geconfronteerd met Nijkerkersluis tussen Nuldernauw en Nijkerkernauw“watersportsluisterreur”. Voor de sluis liggen een respectabel aantal schepen te wachten. De sluismeester zet het ligt op groen, na eerst de mededeling te hebben gedaan dat motorboten stuurboord moeten afmeren en zeiljachten bakboord. Nu zet iedereen de gashandel in de vooruit. Vooral bij de schepen die niet liggen afgemeerd maar nog ver achter op het meer varen staat de telegraaf op “VOLLE KRACHT VOORUIT”. Na een klein uur wachten en twee schuttingen verder weet ik best wel wie er om mij heen liggen en met wie ik de sluis in zal gaan maar kennelijk is er een nieuwe regel: hoe groter het schip en de mond van de schipper hoe meer men mag voorkruipen. Jammer, maar ik laat mijn humeur er niet onder lijden. Nog even naar de Laakse Hoek en de Eemhof komt in zicht. Voor de scheidingston NKN 31-JHE2 stuurboord en even later lig ik aan de meldsteiger. Via de intercom krijg ik een box toegewezen.

Jachthaven De Eemhof
Jachthaven De Eemhof is een aan het Eemmeer gelegen haven met zeer uitgebreide faciliteiten. Met een eigenMeldsteiger De Eemhof Zeewolde strand, zeilschool, gezellig havenrestaurant, kampeermogelijkheElectriciteitskast jachthaven De Eemhof Zeewoldeden, subtropisch zwembad, winkelcentrum, golf, tennis, bowling en uitgaanscentrum. De Eemhof is een oudere jachthaven (+/- 25 jaar). De houten drijfsteigers zijn niet al te breed en de wiebelige vingerpieren stellen uw evenwichtsgevoel flink op de proef. De elektriciteitskast viel spontaan van zijn bevestigingpunt toen ik de 220 kabel er in wilde steken, op het havenkantoor melde ik het voorval en nog geen half uur later was het weer hersteld. De vriendelijke dame in het havenkantoor vertelde mij in vertrouwen dat er plannen zijn. Ze mocht echter niets over de inhoud zeggen. Ik denk dat de steigers er een onderdeel van zijn. De Eemhof is een knusse en een gezellige haven die beslist niet de sfeer ademt van een moderne Marina. In het gebouw in de hoek van de haven is het havenkantoor gevestigd en het havenrestaurant “De Boekanier”. Hier heb ik dezelfde avond van een uitstekende maaltijd genoten overgoten met een keurige bediening. De sanitaire voorzieningen Houtensteiger Jachthaven De Eemhof Zeewoldezijn ook in hetzelfde gebouw ondergebracht. Deze zijn ruim van opzet, schoon en fris maar net als de haven gedateerd. Een likje verf kan hier en daar wonderen doen.

Havenkring Randmeren
Toen ik aan mijn tocht langs de randmeren begon kreeg ik in Schokkerhaven een folder met een spaarkaart. De havenmeester vertelde mij dat ik na drie overnachtingen in een van de 11 aangesloten havens een overnachting gratis krijg. Nu staat op de folder “Kring van de mooiste jachthavens aan de randmeren” maar dat wil niet zeggen dat u de mooie klassieke haventjes in de historische binnensteden mag overslaan. Buiten het voordeel van de gratis overnachting zit er nog wel wat in het vat. Als gast van enkel jachthavens mag u ook gebruik maken van de faciliteiten die de aangesloten recreatieparken bieden. Juist deze combinatie is voor de watersporter met een aantal jonge bemanningsleden aan boord een welkome aanvulling op het vakantieplezier. Op de website van de Havenkring kunt u een fraai filmpje zien waarin de havens zich voorstellen. www.havenkringrandmeren.nl

Tarieven en informatie (2014)
Jachthaven De Eemhof
Slingerweg 9
3896 LD Zeewolde
tel. 036 5228521               fax. 036 5228948Havengebouw jachthaven De Eemhof Zeewolde
www.jachthaven-eemhof.nl
info@jachhaven-eemhof.nl
Havenmeester: W. en J. Zijl
pasanten tarieven:

Passanten hoogseizoen tarief per lengte m per overnachting € 2,00
Passanten hoogseizoen tarief per lengte m per week € 12,00
(in juli, augustus en tijdens schoolvakanties+feestdagen)
Passanten laagseizoen tarief per lengte m per overnachting € 1,50
Passanten laagseizoen tarief per lengte m per week € 9,00
Elektra per nacht € 2,00
Dagkaart hoogseizoen per lengte m € 1,50
Dagkaart laagseizoen per lengte m € 1,00
(geen overnachting)

Prijzen zijn inclusief gebruik sanitaire ruimte, vrije toegang tot CenterParcs en 20% korting op zwembad Aqua Mundo (CenterParcs). In de gehele jachthaven kunt u verder gebruik maken van ons WiFi netwerk (draadloos internet).

Center Parcs
Aan de andere zijde van de dijk ligt attractiepark de Eemhof. Voor de dagelijkse boodschappen vindt u hier een grote supermarkt maar ook een  flink aantal leuke winkeltjes. U waant zich in een mediterrane omgeving. Wist u dat De Eemhof ook een Action Factory heeft? Dit is de plek voor een leuk dagje uit! In en rondom de Action Factory kunt u zich de hele dag vermaken. Terwijl u een sportieve activiteit onderneemt, hebben de kinderen plezier tijdens de kinderactiviteiten. Of gaat u liever met het hele gezin midgetgolfen of bowlen? Alles is mogelijk. Combineer een bezoek aan de Action Factory met een bezoek aan de Aqua Mondo het subtropisch zwembad.
Conclusie
Van jachthaven De Eemhof neem ik afscheid met het idee dat ik er nog wel weer een keer terug kom. De leuke jonge dame in het havenkantoor, die ontdekte dat ik van Watersportalmanak.nl ben, vroeg met een lief stemmetje, of wel positief over de haven wilde schrijven. Nu, ik heb daar weinig reden voor om dat niet te doen. Alleen lever uw stickerspaarkaart, van Havenkring Randmeren, niet in de Eemhof in. U krijgt daar slechts 50% korting i.p.v. 100%

Andere bezochte Jachthavens | Toeristische vaarroutes

Redactieschip: Tristan 
Redacteur André Otten
Foto's: Watersportalmanak

 

Advertentie

Trefwoorden

jachthavens 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via