Hindeloopen - restaurants

Restaurants in Hindeloopen 

Sailors Inn

In de jachthaven van Hindeloopen bevindt zich restaurant Sailors Inn waar u uitstekend kunt eten en drinken. Het restaurant biedt een gevarieerde kaart met vlees en vis. Het eten is van uitstekende kwaliteit, wekelijks is er een wisselend weekendmenu. Het restaurant heeft ook een leuke bar die vooral in het weekend druk bezocht is door zowel passanten, vaste ligplaatshouders en door Hylpers.

Link: | Sailors Inn | (0514) 524545

De haringkarren

Als u de haven verlaat, richting de stad, komt u langs de oude haven. Daar staat een fijne viskraam voor u klaar met vers gebakken vis, kibbelingen, friet etc. Daarnaast staa een ijssalon met de mooiste ijssoorten en allemaal vers. Het is er altijd druk en de wachttijden kunnen wel eens iets oplopen, maar ... het is de moeite waard.

 

In de stad Hindeloopen

Hindeloopen zelf biedt een ruime keus aan restaurants. Van eenvoudige kaart tot een uitgebreid diner, een frietje met of goed bereide visschotels, in Hindeloopen kan dat. Aan de haven zijde bevinden zich een aantal leuke eetgelegenheden, van simpel en betaalbaar tot de wat exclusievere Hinde. Reserveren is in het weekend zeker noodzakelijk.

Ame Gijs

Komende vanuit de jachthaven loopt u langs het kantoor van de havenmeester de stad in. Als eerste passeert u Ame Gijs. U kunt hier vrijwel ieder moment van de dag terecht. Zowel voor lunch als een diner op het terras met uitzicht op de haven. De gerechten bestaan uit een variatie tussen vlees, vis, eend en vegetarische gerechten, redelijk standaard, maar prima van kwaliteit. Het restaurant is binnen zeer klein, dus reserveren is noodzakelijk.

Link: | Ame Gijs | (0514) 523510

Hindeloopen restaurant Oost8 achterom - Aanrader!

In Oost 8 Achterom is het een drukte van belang, mede door de verse pasta's, pizza's en vriendelijke prijzen, een plezierige bediening en prettig geprijsd. Bijzonder aangenaam is het huisgemaakte ijs. Het aantal tafels is niet supergroot, dus reserveren is ook hier gewenst. Een uitstekend pastarestaurant en ook pizza’s zijn verkrijgbaar. De pasta’s die men serveert worden uitsluitend vers bereid in eigen keuken. Het prijsniveau is zonder meer aantrekkelijk te noemen. Vergeet ook niet het huisgemaakte ijs te proeven.

Link: | Oost Achterom | (0524) 522053

Hindeloopen restaurant El Paso

Het enige echte "buitenlandse" restaurant in Hindeloopen. Zoals de naam al doet vermoeden: Mexicaans. Taco's buritto's en veel andere gerechten in een gezellige sfeer. El Paso heeft ook een mooi beschut terras aan de achterzijde waar het op een mooie zomerse avond prima vol te houden is. Vriendelijke bediening en prettig geprijsd.

Link: | El Paso |

Hindeloopen restaurant De Hinde

Aan de havenstraat langs het water vindt u De Hinde. Een statig klassiek pand met uitzicht over de gemeentehaven. De Hinde serveert klassieke Franse gerechten en visschotels van topkwaliteit. Uiteraard hangt hier ook een ander prijskaartje aan. De wijnkaart van De Hinde is een zeer uitgebreide. Gasten komen van ver om in de Hinde te eten. Zonder te reserveren is er vrijwel nooit een tafeltje vrij. De gerechten zijn bijzonder smaakvol, maar tegelijkertijd ook wat prijziger dan de andere restaurants in Hindeloopen. Helaas wel een beetje kneuterig om op een nota van minstens 50 euro pp ook nog eens een zielige euro voor een karafje water te berekenen.

Link: | De Hinde | (0514) 523868

Hindeloopen restaurant Haiven 54

Van huis uit een cafetaria maar sinds enige tijd helemaal omgebouwd en tegelijk met het nieuwe uiterlijk is Haiven 54 een restaurant geworden met eenvoudige schotels voor gangbare prijzen. Kenners roemen de Hamburger en de superburgers van Haiven 54…

Link: | Haiven 54 | (0514) 850822

Hindeloopen restaurant De Drie Harinkjes

Volgens ons bestaat De Drie Harinkjes al sinds mensenheugenis, maar dat zal wel eigen fantasie zijn. Onlangs is het uitgebreid met een bovenverdieping, van waaruit u een prachtig uitzicht over het IJsselmeer heeft. De Drie Harinkjes levert kwaliteit voor een zeer betaalbare prijs. Plategerechten en á la carte. Met name de slibtongetjes doen het altijd goed: in boter gebakken en voorzien van enkele sausjes geserveerd met aardappeltjes en groenten. De mosselgerechten zijn geroemd.

Link: | Drie Harinkjes | (0514) 522222

Hindeloopen restaurant Het Kalkoentje

Achter in Hindeloopen bij de kerk vindt u Het Kalkoentje, op zomerse dagen is het prettig vertoeven op het terras aan de zijkant. De gerechten bestaan uit een doorsnee assortiment met vis en vlees. Geen hoogstaande zaken maar gewoon doorsnee, betaalbaar en smakelijk. De bediening is zonder meer goed en het prijsniveau acceptabel voor een doorsnee restaurant.

Link: | Het Kalkoentje | (0514) 521257

Hindeloopen De Brabander

Achter in Hindeloopen vindt u De Brabander. Eigenlijk het domein van de Hylpers, maar u bent erg welkom. Op het terras aan de achterzijde is het prima vertoeven aan het binnenwater. Pannenkoeken en kleinere happen, binnen waant u zich in de nautische wereld van Hindeloopen. Ook daar serveert men prima gerechten. De wisselende dagmenu's zijn niet alleen erg voordelig maar ook smakelijk. De accommodatie is ook erg geschikt voor feesten en partijen…

Link: | De Brabander | (0514) 521278

 

 

Advertentie

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via