Zeeland vaarroutes

Toeristische vaarroute’s Zeeland
Welke provincie van Nederland zou meer vaarwater hebben dan Zeeland? Daar waar Zeeland vroeger omgeven door het zoute water is door de Deltawerken wel veel veranderd. Overigens niet ten nadele: met name de Grevelingen is een prachtig watersportgebied geworden.


Foto: www.deltawaterland.nl

Het is ook de watersportprovincie met ruimte en weidse uitzichten. Leuke havenplaatsen in overvloed zoals Willemstad, Hellevoetsluis, Ouddorp, Brouwershaven, Zierikzee, Veere, Bruinisse, Yerseke, Vlissingen Goes, etc. Voor wie naar onze zuiderburen wil oversteken is Antwerpen ook prima mogelijk.

Grotere vaarwateren zijn prachtig voor de doorwinterde watersporter, maar brengen ook een aantal gevaren met zich mee. De zeegang kan ruw zijn bij slecht weer, u dient in een aantal gevallen rekening te houden met een sterke stroom en bovenal dient u op te passen voor het vrachtverkeer.

Met name bij Willemstad is het bij de oversteek goed uitkijken. Neem de kortste oversteek en geef vrachtverkeer royaal de ruimte. U wilt niet de zoveelste watersporter zijn die ten onder gaat door een aanvaring. Grote schepen kunnen vrijwel niet afremmen, laat staan snel uitwijken.
 

Vaarkaart en vaarboek Zeeland

De ANWB levert een vaaratlas van Zeeland, met volop nautische informatie.

Daarnaast is de Vaarwijzer Deltagebied van Hollandia een goede reisbegeleider. Aan de hand van voorbeeldroutes is het mogelijk zelf tochten voor te bereiden. De havenbeschrijvingen geven bijzonderheden over vrijwel alle havens in het Deltagebied; daarnaast komen de openbare aanlegplaatsen aan bod. In het Deltagebied zijn voorts prachtige ankerplekken te vinden en ook die mochten in deze vaarwijzer niet ontbreken. Aan de sluizen en bruggen ten slotte is een apart hoofdstuk gewijd.

Link | Vaarwijzer Het Deltagebied | Vaarkaarten ANWB |

Zeeland is dus een groot watersportgebied.
We hebben een onderverdeling gemaakt, klik op de namen om naar de betreffende pagina te gaan.

 

Advertentie

Trefwoorden

vaarroutes  toeristische-vaarroutes 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via