Buitenland-boot huren

Een zonnige watersport vakantie in het buitenland
Watersporters kiezen steeds vaker om in het buitenland een boot te gaan huren. Vrijwel alle landen bieden mogelijkheden. Met name Griekenland en Kroatië zijn populaire bestemmingen met bijna altijd fraai weer. Het varen op glashelder water met een constant lopend windje uit een vrijwel vaste richting met beschutte ankerplaatsen in idyllische baaitjes is heel wat anders dan het Nederlandse klimaat.

Een boot huren in het buitenland
Een aantal zaken zijn belangrijk als u een boot gaat huren in het buitenland. Huur bij voorkeur van een Nederlandse organisatie die is aangesloten bij een garantiefonds zoals SGR en ANVR. Kijk ook naar de kwaliteit van de boten. U zou niet de eerste zijn die na het bestuderen van een mooie folder met glanzende schepen bij aankomst ontdekt dat er een heel andere boot klaar ligt. Let ook even op de verzekering en het eigen risico dat u moet gaan betalen bij schade.

De betere verhuurders beschikken over jonge schepen, voorzien van alle noodzakelijke apparatuur en inventaris. Een Nederlands servicepunt in het betreffende land is geen overbodige luxe. Bij problemen kunt u terugvallen op het bedrijf zelf dat ter plaatse bekend is met reparateurs en servicepunten. Vliegen naar uw bestemming, dat kunt u zelf regelen, maar vaak wordt dit ook aangeboden door het verhuurbedrijf.

Flottielje varen in het buitenland
Voor wie het zelfstandig varen op buitenlandse wateren nog een stap te ver is, zal het varen in een flottielje een oplossing kunnen zijn. Het schip wordt geheel aan uw zorgen toevertrouwd maar u vaart in een groep schepen en er vaart altijd een flottieljeleider mee die u met raad en daad bijstaat. Vaak gaan de dagtripjes vooraf aan een ochtendpalaver (bespreking van de nautische aspecten). Daarna vertrekt u naar een nieuwe bestemming. Aan de bemanning die gaat varen met een flottielje worden beduidend minder eisen gesteld. Ervaring is wel gewenst…

Het grote voordeel van varen in een flottielje is dat u zelf kunt genieten van het varen en minder op de nautische aspecten hoeft te letten. Alle formaliteiten en nautische gegevens van een aantal tochten zijn al door de flottieljeleider grondig voorbereid. Het aanbod in dit soort watersportreizen van kort tot lang, van eenvoudig tot luxe, is enorm. Daarom is het zaak dat u zich thuis goed voorbereidt en informeert. Veel charterbedrijven hebben Nederlandse flottieljeleiders wat de communicatie een stuk gemakkelijker maakt. Het zijn eigenlijk compleet verzorgde watersportreizen. Ook is een vaarbewijs bij flottieljevaren niet echt noodzakelijk. Met name in Griekenland wordt ter plaatse een "vaarbewijs" geregeld door de flottieljeleiding. In Kroatië is een vaarbewijs wel verplicht.

Bareboat varen in het buitenland
Watersporters die ruime ervaring hebben kunnen ook bareboat gaan varen. Bareboat varen betekent dat u alleen een schip gaat huren en dat u op eigen kracht en inzicht een reis gaat maken. Verhuurders zullen in dit geval meer eisen gaan stellen aan de huurder dan in het geval van flottielje varen.

Goede voorbereiding
Voordat u gaat boeken dient u zich eerst goed te oriënteren op uw bestemming. Zowel het vaartechnische gedeelte is van belang alsmede de bestemming van uw reis. 14 dagen lang met dezelfde groep “gezellige”dingen doen vindt de een belangrijk, een ander wil na een week wel een eigen bestemming bepalen. Bij veel verhuurders is dat goed mogelijk. Let ook op de vaarmogelijkheden. In Griekenland en Kroatië begint de wind vaak om 11 uur pas wakker te worden om dan door te groeien naar windkracht 4 in de loop van de middag, dit bepaalt uw actieradius tenzij u graag op de motor vaart.

Hollandia Vaarwijzers
Een uitstekende voorbereiding kunt u maken met behulp van plaatselijke informatie. Hollandia Vaarwijzers heeft een serie goede boeken geschreven over populaire vaargebieden in het buitenland. Griekenland, Kroatië, Oostzee, Scandinavië, Engelse Oostkust etc. Veel toeristische watersportinformatie is in één adem geschreven met de vaartechnische informatie. Vaarwegen, jachthavens, tips en trucs, u vindt ze allemaal in de Hollandia Vaarwijzers voor het buitenland. De boeken zijn geschreven door ervaren gidsen.

| overzicht vaarwijzers buitenland |
 

Advertentie

Trefwoorden

Vaargebieden buitenland 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via