Buitenland en Flottielje

Huren in het buitenland voor een zonnige watersport vakantie
Huren in het buitenland gebeurt steeds vaker in de watersport. Er is een groeiende groep zonaanbidders die tijdens de vakantie ons land de rug toekeert om in Mediterrane wateren hun favoriete watersport te beleven. Hier is veel voor te zeggen want niet alleen het klimaat maar ook de sfeer en de natuur hebben een eigen karakter. Ook de nautische aspecten zijn interessant. Het varen op glashelder water met een constant lopend windje uit een vrijwel vaste richting met beschutte ankerplaatsen in idyllische baaitjes is heel wat anders. Wat doen we dan nog in Nederland? Nu daar is een kort antwoord op te geven: ervaring opbouwen. Er wordt gezegd dat wie de Nederlandse wateren goed kan bevaren, de hele wereld kan bevaren. Dat hebben we in de zeventiende eeuw ook al eens bewezen.

Twee weken een schip huren, 2000 km verderop incl. bijkomende kosten plus een vliegreis maakt het niet goedkoper. Wanneer u het echter met een van uw beste vrienden samen doet kunnen de kosten van een watersportvakantie al weer wat aantrekkelijker worden. Maak van de plaats van bestemming al in Nederland een studie. Er zijn voldoende toeristische watersportboeken die u een flink eind op weg helpen. Ook de verhuurmaatschappij kan u van duidelijke informatie voorzien voordat u vertrekt. Veel buitenlandse verhuurbedrijven vragen naar een vaarbewijs of ICC.
| vaardocumenten |

Watersportgidsen over varen in het buitenland
Hollandia uitgevers levert een serie uitstekende vaar wijzers over Griekenland, Kroatië, Scandinavië etc. | Meer info |

Flottielje- en Charterreizen in watersport
Voor wie het “bareboat” (zelfstandig varen) op subtropische wateren nog een stap te ver is, zal het varen in een flottielje een oplossing kunnen zijn. Het schip wordt geheel aan uw zorgen toevertrouwd maar u vaart in een groep schepen en er vaart altijd een flottieljeleider mee die u met raad en daad bijstaat. Vaak gaan de dagtripjes vooraf aan een ochtendpalaver (bespreking van de nautische aspecten). Daarna vertrekt u naar een nieuwe bestemming.

Het grote voordeel van varen in een flottielje is dat u zelf minder onderzoek hoeft te doen. Alle formaliteiten en nautische gegevens van een aantal tochten zijn al door de flottieljeleider grondig voorbereid. En gaat u helemaal op zeker dan stapt u op een schip met bemanning. Een mooi aspect is dat er dan ook op grotere schepen wordt gevaren die u op plaatsen brengen waar u tijdens de aardrijkskundeles op school nog nooit van had gehoord. Het aanbod in dit soort watersportreizen van kort tot lang, van eenvoudig tot luxe, is enorm. Daarom is het zaak dat u zich thuis goed voorbereidt en informeert. Watersportbladen zoals het blad Zeilen besteden regelmatig aandacht aan deze bedrijfstak binnen de watersport. 

 

Advertentie

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via