Den Oever - Den Helder

Vaarroute van Den Oever naar Den Helder - ca 12 mijl 
Voor watersporters die voor het eerst het IJsselmeer verlaten is dit een prachtige tocht tussen de Boereplaat en Middelplaat door naar het ruime water van het Zeegat van Texel. Klik hier voor vertrektijden

Komende vanaf het IJsselmeer passeert u de Stevinsluizen van Den Oever (VHF 20), de sluizen bevinden zich aan de zuidkant van de Afsluitdijk. De sluizen draaien 24/24. Beroepsvaart heeft voorrang. Houdt u er rekening mee dat bij de haveningang van Den Oever op het Ijsselmeer aan de westkant voor de haveningang een behoorlijke ondiepte ligt.

Na de sluizen passeert u de brug van de Afsluitdijk en komt de vissershaven van De Oever binnen en volgt u de betonning, rode tonnen aan stuurboord en zo vaart u de Waddenzee op. Volg de betonning op het Visjagersgaatje, deze is goed betond ook in het donker, blijf de betonning volgen t/m VG 1-W2. (VHF 16)

Boeken en kaarten onmisbaar op de Waddenzee
Naast kennis en ervaring zijn goede boeken en kaarten voor het varen op de Waddenzee onontbeerlijk. In onze webshop leveren we de nieuwste vaarkaarten en vaarboeken over de Waddenzee.


Link: | Vaarboeken Waddenzee | Vaarkaarten Waddenzee |

Let op: U nadert nu slecht zichtbare Mosselkweekgebieden waar u niet door kunt varen. Volg nu de betonning tussen de Mosselkweekgebieden door naar de M 2. Daarna naar de cardinaal MH 4-M1.

Als u rechtreeks naar de jachthaven van de KMJC (Kon . Marine Jacht Club) vaart is er geen meldingsplicht maar voor e.v. informatie over in en uitvarende oorlogschepen, u bent in een marine haven, is een melding altijd op zijn plaats (kan 62).Wanneer wordt het moeilijk: Bij slecht zicht (mist) en een krachtige wind uit W tot NW. Stroom tegen wind kan in de diepere geulen het water knobbelig maken.

Toeristische tips Den Helder
Op het terras van de KMJC kan na een dag varen genoten worden van een hapje en een drankje maar 's avonds mag de obligate nasi maaltijd natuurlijk niet ontbreken. Zie verslag haven: | KMJC Den Helder |

In Den Helder vindt u een grote verscheidenheid aan musea. Het schitterend gerestaureerde Napoleontische fort Kijkduin is met zijn spannende onderaardse gangen, het unieke Noordzee-aquarium en het restaurant met prachtig uitzicht op zee een ideale ‘slecht-weer-voorziening’. Het maritieme karakter van Den Helder komt ook tot uiting in het aanbod van musea als het Marinemuseum met de Traditiekamer van de Oude Rijkswerf Willemsoord en het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Anders van karakter, maar zeker de moeite waard zijn het poppenmuseum Käthe Kruse en het botanische kassencomplex van de Oranjerie.

Van Den Helder naar Den Oever vaaraanwijzingen
Deze terugtocht is vrijwel gelijk aan de heen reis alleen de tijd van vertrek is anders. Vertrek: ± 6  uur na  tot 3 uur voor HW Harlingen.

Advertentie

Trefwoorden

Waddenzee 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via