Vaarroutes Drenthe

Turfroute
Als we aan Drenthe denken komt de Turfroute als eerste in onze gedachten. Alhoewel deze route zowel de provincie Overijssel als ook Friesland aandoet is de Drentsche Hoofdvaart de slagader van deze provincie. Het geeft een prima verbinding met Assen en over het Noord Willemskanaal bereikt u de provincie Groningen. Er zitten wel wat sluizen in, maar wat wilt u? De hondsrug bestaat uit een groot deel van deze provincie. Aan natuurschoon zal het niet ontbreken en de historie van de veenkoloniën is vastgelegd in vele monumenten langs de route.De Hoogeveensche Vaart die onderdeel uitmaakt van de route “de Tuin van Nederland” gaat van de kop van Overijssel via Hoogeveen naar Emmen. Een bezoek aan het Noorder Dierenpark kan dan niet uitblijven. Vanuit de vele aanlegplaatsen is de fiets in deze provincie bij uitstek het vervoermiddel. En als er geen vouwfietsjes aan boord zijn, zijn ze vast wel ergens te huur. De ANWB biedt een keur aan vaarroutegidsen en kaarten die u de informatie geven om goed voorbereid aan deze zwerftochten te beginnen.

Meer info vindt u op www.turfroute.nl 

 

Hollandia Vaarwijzer Nederlandse Binnenwateren

Het meest complete boek voor de binnenwateren van Nederland. Voorzien van kaarten, foto’s van iedere provincie. Veel vaartips en beschrijvingen van de belangrijkste vaarwateren van Nederland. Direct leverbaar vanuit onze webshop

Link | Vaarwijzer Nederlandse Binnenwateren
| Overzicht vaarkaarten Nederland |

 

 

Veenroute in Drenthe 

Vanaf juni 2013 is de nieuwe vaarroute ‘De Veenvaart’ beschikbaar voor de watersport. Deze nieuwe route voort watersporters door de Drentse- en Groninger Veenkoloniën. Twintig kilometer varen in een prachtig afwisselend landschap vormt de verbinding tussen Erica en Ter Apel. Hiervoor is een vier kilometer lang nieuw kanaal gegraven door de Hondsrug.

Kortere vaarverbinding naar Duitsland

Voor veel watersporters is dit ook een veel kortere vaarverbinding tussen Drenthe en Duitsland. Daar waar in het verleden de watersporters die richting Duitsland wilden varen via Groningen moesten varen kan dit nu rechtstreeks door Drenthe vanuit Coevorden en Meppel.

Rondje Meppel – Groningen en Emmen nu beschikbaar

Voor watersporters die liever in Nederland blijven is nu ook een prachtig rondje te varen tussen de steden Meppel – Groningen en Emmen. In het verleden was hier geen bruikbare verbinding beschikbaar, nu door het nieuwe kanaal tussen Emmen en Ter Apel is hier een fraaie rondvaart mogelijk.

Maximale afmetingen Veenvaart:

Lengte: 27 meter

Breedte: 4,80 meter

Doorvaarthoogte: 3,50 meter

Diepgang: 1-4 tot 1-11: 1,50 meter (winterperiode 1,3 meter)

Maximum vaarsnelheid: 6 km/uur

Link: website veenvaart | Foto: Bas Beelker

Overzichtkaart veenvaart:

Links: Andere toeristische vaarroutes | Bezochte Jachthavens

Advertentie

Trefwoorden

vaarroutes  toeristische-vaarroutes 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via