Verhuur en Yachtcharter

Huren in Nederland, ideaal startpunt voor watersport
Het huren van een schip of boot is voor u de ideale manier om te proberen of  u misschien wel een schip moet gaan kopen. Als uw toekomstige bemanningsleden meegaan, dan kunnen ook zij meedenken. Huur een type schip dat u graag zou willen kopen en wat binnen de financiële armslag valt. Alle bekende merken zoals Bavaria, Feeling, Beneteau, Dehler en vele anderen zijn vrijwel overal te huur.

Soms is het mogelijk om een werfgebouwd schip eerst voor een periode te huren en als het later tot een aankoop komt is de huursom onderhandelbaar. Maak van de gelegenheid gebruik om wat te oefenen met het varen op de motor. Op ruim water in de buurt van een ton het schip achterwaarts om de ton manoeuvreren zonder natuurlijk de eigendommen van Rijkswaterstaat te beschadigen (en die van het verhuurbedrijf). Met harde wind is dat soms niet gemakkelijk. Het samen opvaren met  een bevriende watersporter op uw huurschip brengt elke vaardag een gezellige en leerzame discussie op gang. Laat u vooral niet uit het veld slaan als het weer een keer niet mee zit. De echte watersporter heeft genoeg bagage om het ook onderdeks gezellig te maken.

Ruime keus in verhuurders
Nederlandse verhuurbedrijven zijn er in ruime mate. Gerenommeerde watersportbedrijven herkent u aan de wijze waarop hun vloot er uitziet. Schepen die groen van de alg zijn of de dieselmotor die na 10 keer starten met veel rook en lawaai tot leven komen beloven niet veel goeds. Gebruik uw ogen goed voor u een handtekening onder een verhuurcontract zet. Let daar bij op verzekeringen en eigen risico.

Certificaat Veilig Huren (Hiswa)
Watersportverhuurbedrijven dragen vaak het Certificaat Veilig Huren wat door de Hiswa-vereniging wordt verleend. De bedrijven staan onder strenge controle van ECB Nederland bijvoorbeeld (European Certification Bureau). Zij beheren een keurige vloot en garanderen een hoog watersportgenoegen. Als er nog geen zekerheid bestaat over uw watersportcarrière is het bij veel gerenommeerde bedrijven mogelijk om zeilkleding, reddingsvesten, laarzen enzovoorts mee te huren. Dit voorkomt dat u voor uw vakantie een forse uitgave moet doen om de gehele bemanning van watersportkleding te voorzien.
| watersportkleding |

Huren met een kleine watersportcursus
Er zijn ook verhuurbedrijven die zorg dragen voor een opleiding binnen de kaders van het CWO (Commissie Watersport Opleidingen). Het is dan mogelijk om onder begeleiding in één of meerdaagse cursussen de kneepjes van het varen onder de knie te krijgen. Onder leiding van een ervaren zeiler heeft de praktijk soms meer kennis bijgebracht dan vele boeken. En zeg nu zelf : wat is er mooier dan uw watersportvriend onder het genot van een glaasje te overtuigen dat hij het helemaal fout doet.

Buy & Charter
Er zijn scheepseigenaren die er geen moeite mee hebben om in de periode dat ze zelf geen gebruik maken van hun pleziervaartuig, deze te verhuren aan een particulier. Op die manier kunnen de kosten van aanschaf en onderhoud worden vermeden. ANWB watersport heeft een modelcontract waar veel wetenswaardigheden in staan genoemd. Let wel op: uw watersportverzekering kan wel eens bezwaar maken binnen de voorwaarden. Ook kan het een en ander fiscale gevolgen hebben.

Er zijn in Nederland ondernemingen die het verhuren van jachten van particulieren professioneel begeleiden. U bent dan van een hoop zorgen af maar zult de tijden dat u zelf gebruik van uw schip wilt maken wel moeten plannen. Het kopen van een schip door 2 eigenaren komt regelmatig voor. Het maakt het mogelijk om de kosten te delen en zo een groter schip aan te schaffen. Het is duidelijk dat ook hier goede afspraken voor nodig zijn die het liefst schriftelijk zijn vastgeld.
| kopen van een schip |

Advertentie

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via