Griekenland-Watersport

Griekenland – watersport
Griekenland, het oude land van cultuur, biedt watersporters veel mogelijkheden. Hoewel 2/3 van Griekenland bergachtig is blijft er een verschrikkelijk mooi gebied over voor de watersporter. Minstens 16.000 km kustlijn, ontelbare eilandjes, en bovenal een groot vaargebied.

Griekenland is het land van zon, zee en genieten. Veel mogelijkheden zijn er om een boot te huren, veel touroperators verzorgen flottielje reizen. Hierbij vaart u onder begeleiding van ervaren gidsen naar de meest fantastische plekken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de nautische aspecten. De begeleiders van deze flottieljes spreken over het algemeen Nederlandse men die al jaren werken in Griekenland.

Griekenland bestaat uit honderden eilanden, ieder uniek in zijn soort. De meeste eilandengroepen liggen in de Egeïsche Zee, tussen Griekenland en Turkije. Met als uitzondering de Ionische eilanden, die liggen ten westen van Griekenland.

De Griekse kustlijn heeft een totale lengte van ongeveer 16.000 km. De helft hiervan wordt gevormd door de duizenden Griekse eilanden, terwijl de rest langs het vasteland loopt. Wat de bekende Griekse kusten karakteriseert zijn hun unieke verscheidenheid (stranden over vele kilometers, kleine baaien en inhammen, zandstranden met duinen, kiezel oevers, grillige kusten met grotten in de steile rotsen, en het karakteristieke donkere vulkanische zand of kiezels en moeraslanden). Het glasheldere water maakt hen vermaard en om deze reden, bijzonder populair.

Griekenland beschikt over 19 officiële jachthavens met moderne faciliteiten, maar er zijn ook veel andere mogelijkheden zoals ankeren in een stille baai. Verder zijn er ook veel kleinere havenplaatsen met aanlegmogelijkheden. De havens van Piraeus en Thessalonica zijn moderne, zeer grote jachthavens op commerciële basis. Daarnaast zijn er ook veel nieuwe mogelijkheden. Pittoreske aanlegplaatsen noemt men in Griekenland “Moorings”. Dit zijn kleine havens, vaak gekoppeld aan de stadshavens waar u prima kunt aanleggen en ’s avonds de stad inloopt om van de Griekse cultuur te genieten.

 
 Vaarwijzer Griekenland

De Duitstalige Vaarwijzer Griekenland is bij uitstek geschikt voor watersporters die een boot huren in Griekenland. Zeilen in Griekenland is al lang niet meer het voorrecht van de zeer rijken of de vertrekkers op de lange route. Aan de west-, zuid- en oostkant van het Griekse vasteland liggen vaargebieden waar nautische touroperators grote vloten huurjachten hebben neergelegd..

Link: | Vaarwijzer Griekenland | 

.


Link: | Grieks verkeersbureau

Advertentie

Trefwoorden

Vaargebieden buitenland 

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via