Registratie Speedboot

Registratie kenteken snelle boot

Het varen met een snelle boot is aan regels gebonden, een daarvan is de registratie bij de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). Een registratie is verplicht als uw boot korter is dan 20 meter en sneller kan varen dan 20 kilometer per uur. Dat geldt ook voor waterscooters en jetski’s. Indien de boot al geregistreerd is in een ander land zoals België, Duitsland of het verenigd Koninkrijk dan hoeft u deze niet alsnog te registreren in Nederland. In Nederland zijn voornoemde registraties erkend.

Vaartuig op naam zetten

Als u de boot aanschaft dan dient u deze te laten registreren op naam van de eigenaar, dit dient u persoonlijk te verzorgen. U kunt via de website van het RDW een formulier downloaden, deze printen, invullen en te ondertekenen. Vervolgens kunt u het formulier inleveren bij een Post.nl kantoor of bij de RDW-balie in Veendam, Zoetermeer of Den Bosch. U dient een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Bij het overschrijven van de vorige eigenaar naar de nieuwe eigenaar dient u het originele registratiebewijs te overhandigen bij de inschrijving.

De kosten voor het aanvragen van een registratie bedraagt 39 euro (2017).  Na de inschrijving ontvangt u van het RDW een registratiebewijs op creditcardformaat, deze krijgt u per post thuisgestuurd.

Link: | download registratieformulier |

Verplichtingen voor snelle motorboten

Uw boot dient midscheeps voorzien te zijn van een goed leesbaar registratiekenteken zoals vermeld op het registratiebewijs. De afmetingen van de letters moeten minimaal 150 mm hoog en 100 mm breed zijn, de stamdikte van de letters moet minimaal 20 mm zijn.

U dient het registratiebewijs altijd bij u te hebben als u met de boot vaart. Bij controle kunt u een boete krijgen van 90 euro als u geen registratiebewijs kunt tonen. Indien de boot niet geregistreerd is loopt deze boete op naar 130 euro.

Overige verplichtingen snelle motorboot

Daarnaast dient u te beschikken over een vaarbewijs, dient er een dodemansknop aanwezig te zijn, dient u reddingsvesten voor alle opvarenden aan boord te hebben, u dient een deugdelijke brandblusser aan boord te hebben en de bestuurder dient minimaal 18 jaar te zijn. Indien u staand wilt sturen dient u altijd een reddingsvest te dragen. Indien u voor een van bovenstaande feiten wordt bekeurd gaat het om forse bedragen!

 

Advertentie

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via