Noodsignalen

Noodsignalen voor de watersport

Noodsignalen, watersportvuurpijlen ofwel pyrotechnische materialen moeten aan boord zijn. Noodsignalen zijn vaak de laatste middelen die worden ingezet om contact te leggen met de buitenwereld. Het is beslist niet zo dat na aanschaf van een pakket noodsignalen er niet meer naar omgekeken moet worden. Noodsignalen zijn gemiddeld 3 jaar houdbaar. Noodsignalen zijn er in vele soorten, maten en kleuren.

Rode noodsignalen

Rood wordt in de watersport gebruikt als noodsignaal en kan voor korte- maar ook voor lange afstand bedoeld zijn. Afhankelijk van het projectiel schiet het meteen naar een grote hoogte, 120 tot 300 meter, en kan daar zelfs enige tijd aan een parachute blijven hangen. Het wordt ingezet als alle andere communicatiemiddelen geen effect meer hebben.

Witte noodsignalen

Wit wordt in de watersport gebruikt om te waarschuwen. Een voorbeeld kan zijn als alle navigatieverlichting door een stroomstoring is uitgevallen om zo de rest van de scheepvaart te waarschuwen voor de mogelijkheid van een aanvaring.

Misbruik wordt bestraft

Het voor de fun afsteken van dit soort signalen is verboden en brengt soms kostbare reddingsacties voor niets op gang. Veel autoriteiten knijpen een oogje dicht op 31 december om 24.00 uur.

Noodsignalen Nicosignal niet meer leverbaar

NicoSignal leverde tot en met 2018 ook noodsignalen voor de watersport. dit was een apparaat met een verwisselbaar magazijn waarin 6 patronen van één kleur per magazijn zitten. NicoSignal vuurpijlen waren eenvoudig te bedienen en prima geschikt voor de kleinere wateren. Echter sinds 2019 wordt Nico Signal niet meer gefabriceerd omdat ze volgens de strenger wordende eisen niet meer zonder vergunning gebruikt mogen worden. De fabrikant Nico in Deutschland is gestopt met de productie...

Advertentie

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Verrekijkers

  Diverse uitvoeringen
  vanaf  129,-

   

  Beveilig uw boot

  GPS tracker zonder vaste
  kosten of simkaart!

   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2021
  Nu leverbaar

   

  Nieuw verschenen

   

  Duitsland
  Kaarten en boeken


   

  Kaartenset België

   

  Vaarkaarten Frankrijk

Ook te volgen via