Rubberboot info

Rubberboot aanschaffen
Rubberboten zijn in vele maten en uitvoeringen. Het is maar wat u wilt of waar u een rubberboot voor wilt gebruiken. Voor de een zal dat een beetje dobberen op een kanaaltje zijn, anderen gebruiken een rubberboot als bijboot voor het ankeren in groot water. Ook reddingsdiensten maken gebruik van een rubberboot maar dan wel van een zeer degelijk type.Rompvormen
Een rubberboot is multifunctioneel inzetbaar voor iedereen. Afhankelijk van het gebruik (en uw budget) kunt u kiezen voor een bepaalde rompvorm.

Rubberboot met vlakke bodem
Dit is de meest voorkomende vorm. Een vlakke bodem in de meest eenvoudige vorm is veelal opblaasbaar. Bij de iets prijziger uitvoeringen is de bodem versterkt met hout of aluminium. Deze vorm is wat stabieler en vooral steviger. Het opbergen op een kleine zeil- of motorboot neemt wel iets meer ruimte in beslag.
| rubberboten |

Rubberboot met V-bodem
Moderne (en duurdere) rubberboten hebben vaak een V-vormige bodem. Een V-vormige bodem bevordert de stabiliteit, is beter bestuurbaar en kent goede, snellere vaareigenschappen. De V-vorm wordt bereikt door op te blazen, gescheiden bodemgedeelten al fo niet versterkt met hout of aluminium.

High Performance rubberboten
Door middel van extra opblaasbare gedeelten wordt als het ware een soort catamaraneffect bereikt. Deze gedeelten zorgen er voor dat bij hogere snelheden minder gedeelten van de bodem in contact zijn met het water. Door deze verminderde weerstand bereikt de rubberboot hogere snelheden, terwijl de bestuurbaarheid van de boot onveranderd goed blijft.

RIB (Rigid-hulled Inflatable Boat)
RIB’s zijn de profi’s onder de rubberboten. U kent ze vast en zeker wel. De KNRM en andere reddingsdiensten maken zeer succesvol gebruik van RIB’s. De constructie bestaat uit een polyester bodem in een diepe V-vorm. Buitengewoon stabiele boten met zeer goede vaareigenschappen. Tegenover deze pluspunten staat wel één minpuntje: De prijs is beduidend hoger dan andere boten.

Naast de profesionele RIB's komen er ook steeds meer betaalbare RIB's op de markt die ook voor de watersporter bereikbaar zijn.

Gerelateerde artikelen:

| Aanschaf buitenboordmotor | Onderhoud buitenboordmotor | Rubberboten RIB | Rompmodel Rubberboot | Vaarbewijzen | Reddingsmiddelen

Advertentie

Deel dit met andere watersporters

Laatste nieuws

Perioden met regen, vanmiddag opklaringen en enkele buien
Aanbiedingen
 • Aanbiedingen

  Best getest door ANWB

  Minox 7x50 DCM - ACTIE
   

  Perfecte GPS navigatie

  PC Navigo 2019
  Heeft u al een update?

   

  2019 kaarten Nederland


   

  Vaarkaartenset België


   

  Nieuw verschenen boek


   

  GPS Beveiliging


   

  Hydrografische kaarten


   

  PC Navigo op laptop

   

  Vaarkaarten Frankrijk


   

  Zeekaarten Duitsland

Ook te volgen via